Operasyon eylemine devam

Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubu yöneticilerinin gözaltına alındığı ve kamuoyunda ‘Paralel Medya Operasyonu’...

17 Aralık 2014 Çarşamba 13:55
 Operasyon eylemine devam

M. ALİ CEYLAN

Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubu yöneticilerinin gözaltına alındığı ve kamuoyunda ‘Paralel Medya Operasyonu’ olarak isimlendirilen 14 Aralık ‘Paralel Medya Operasyonu’na tepki eylemi bugün de devam etti.

Fethullah Gülen grubuna yakınlığı ile bilinen Hitit Sanayicileri ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD)’ın öncülüğünde toplanan grup, sloganlar atarak yaşanan gelişmeleri eleştirdi.


Eylemde basın açıklamasını HİTİTSİAD adına Mustafa Kubat yaparken, protestoyu destek veren isimler değişmedi. CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, Manşet Gazetesi Yazarı Lokman Erdoğan, Tek Yıldız Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nadir Yücel, Hitit Gazeteciler Derneği eski Başkanı Güngör Atak ön sıralardaki yerini aldı.


17 Aralık’a dikkat çekerek hükümetin yolsuzluklar karşısında acziyetinin ortaya çıktığını savunan Kubat, Zaman Gazetesi ve STV yöneticilerinin aradan üç gün geçmesine rağmen ifadelerinin alınmaması ve serbest bırakılmamalarının açıkça bir zulüm olduğunu öne sürdü. Hukukun üstünlüğüne inanlar olarak en acil sürede bunun işletilmesini, masum insanların serbest bırakılmalarını talep ettiklerini belirten Kubat, “Türkiye’de demokrasi adım adım buharlaştı. Vahim bir aşamaya geldik. Halkın haber alma özgürlüğüne hizmet etmek için anayasal sınırlar içerisinde görevini yapan gazetecilere bile basın özgürlüğü kriterleri ayaklar altına alınarak cadı avı yapıldı. Söz konusu insanlar silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütüne üye olmak gibi suçlamalarla karşı karşıya kalmışlardır.” dedi.


Öte yandan gruba bağlı sivil toplum kuruluşlarının her gün aynı saatte Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapması bekleniyor.




Son Güncelleme: 17.12.2014 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hafız 2014-12-17 14:22:04

bu insanların samimiyetine asla inanmıyorum... dün başkalarının kapısı çalınırken zil takıp oynuyorlardı, bugün keserin sapı kendilerine dönünce bağırmaya başladılar... yaptıklarını çekiyorlar... bence bu allah'ın adaleti... eden bulur inleyen ölür...