Operasyonlar sürecek

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Polis Evi'ne düzenlenen saldırının ardından takip operasyonlarının yapılabileceğinin sinyalini verdi.

21 Eylül 2013 Cumartesi 17:24
 Operasyonlar sürecek


Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Polis Evi'ne düzenlenen saldırının ardından takip operasyonlarının yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Polis Evi'ne düzenlenen saldırının ardından takip operasyonlarının yapılabileceğinin sinyali verdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde dün geceki saldırı ile ilgili bilgi veren Yüksel, "Çok önemli bir olayla muhatap olduk ve bu olay çok yönlü bir biçimde arkadaşlarımız tarafından soruşturuluyor. Adli işlemleri devam ediyor, belki bundan sonra takip operasyonları da beraberinde getirecek." dedi. Ayrıca saldırganların üzerinden ele geçirilen mühimmat ve malzemeler basın mensuplarına gösterildi.

Vali Yüksel, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasında dün geceki
operasyonla ilgili basın toplantısı düzenledi. Alaattin Yüksel ilk olarak, şu bilgileri verdi: "Ankara Çankaya ilçesi Dikmen caddesi üzerinde bulunan Polisevi'ne Selimiye caddesi üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Ek Hizmet Binası'na dün akşam saat 21.34 sularında RPG-7 model silahı ile ateş edilmesi suretiyle terör öncelikli bir saldırı gerçeleşmiştir. Söz konusu saldırı sonnucunda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamış sadece binalarda hasar meydana gelmiştir.

Olayın gerçekleşmesinden hemen sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal etmişler yapılan ilk incelemelere mütakip çok etkili ve hızlı bir müdahale ve çalışma planı uygulamışlardır. Roketli saldırının hemen sonrasında başta olay bölgesi olmak üzere şehrin tüm giriş ve çıkışlarında arama ve kapama noktaları oluşturulmuş ve olayın olası şüpheli eşgal tespitleri de süratle gerçekleştirilmiştir. Bölgede bulunan mobese kameralarının incelenmesinden iki şahsın 21.28 sularında Dikmen Vadisi tarafından EGM'nin ek hizmet binasını arka tarafında bulunan Mesnevi Sokak reklam panolarının bulunduğu yere geldiği görülmektedir. Bu iki şahsın kısa sürede eylem hazırlıklarını yaparak 21.34'de EGM ek hizmet binasına RPG-7 model silah ile bir el ateş ettikleri ve 21.35'te de Dikmen Polis Evi'ne de yönelerek bir el daha ateş ettikleri, saldırı srasında geldikleri Dikmen Vadisi istikametine kaçtıkları anlaşılmıştır.

Mobese kameraları ve olay yeri incelemeden elde edlen bilgilerle süratle eylemci şahısların kaçış istikameti üzerinde geniş bir çember oluşturmak suretiyle arama tarama çalışmaları başlatılmıştır. Gece görüş kabiliyeti olan iki helikopterimizin desteği ile özel harekat ve terörle mücadele ekipleri diğer ekiplerle birlikte eşgale uygun şüpheli şahısların Oran ormanlık bölgede görüldüğü ve Konya yolu istikametine hareket ettiklerinin tespiti ile o bölgede bulunan Akpınar mahallesiKonya yolu arasında bulunan ağaçlık alanda saklandıkları tespit edilen eylemci şahıslar 23.45 sularında çembere alınarak bölge projektörlerle aydınlatılmıştır. Şahıslara teslim olmaları hususunda defalarca uyarı yapılmasına rağmen eylemciler üzerlerinde bulunan silahlarını kullanarak güvenlik güçlerine ateş açmışlar ve çıkan çatışmada şahıslardan biri ölü diğeri de yaralı olarak ele geçirilmiştir."

YARALI SALDIRGANIN SAHTE KİMLİĞİ VİYANA'DAN

Vali Yüksel, saldırıyı geçekleştiren şahıslarla ilgili olarak ise şu bilgileri paylaştı: "Ölü olarak ele geçirilen Muharrem Karataş isimli şahsın Ahmet Güzel adına düzenlenmiş, üzerine kendi resmi yapıştırlmış sahte nüfus cüzdanı kullandığı anlaşılmıştır. Bu şahsın Mart 2013'te AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik lav silahlı saldırı eylemini gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Adı geçenin 6 adet Ankara ve ÇorumMahkemeleri ve Cumhuriyet başsavcılıklarınca silahlı terör örgütüne mensup olduğu için aranıyor kaydı olduğu tespit edilmiştir. Yaralı ele geçirilen Serdar Polatisimli eylemcinin Muzaffer Uzun adına düzenlenmiş üzerine kendi resmi yapıştırılmış sahte bir kimlik kullandığı anlaşılmış terör örgütüne üye olmaktan da kaydının olduğu anlaşılmıştır. Bu nüfus cüzdanının Viyana'dan bizim resmi mercilerden alınmış bir cüzdan olduğu anlaşılmaktadır."

Vali Yüksel, "Ankara Emniyet Müdürlüğü bütün bu çalımalarını etkili bir şekilde, kararlı bir şekilde genişleterek çalışmalarını sürdürmektedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da olayın başlangıcından itibaren adli soruşturmasını sürdürmektedir." diye ekledi.

Dünyanın her yerinde terör eylemlerinin bütün dikkatli ve gayretli çalışmalara rağmen meydana gelebildiğini söyeleyen Yüksel, "Ancak Ankara Valisi olarak belirtmem gerekir ki bir terörist sadırı sonrası olayı bu kadar kısa sürede sonuçlandıran ve de faillerine ulaşan ve de görevlerini meşruiyetten ayrılmadan profesyonelce ve de sorumluluklarını yüreğinde hissederek sorumlu bir şekilde yerine getiren ve de olayın çözülmesine katkı sağlayan başta emniyet müdürümüze bütün emniyet müdürlüğünün yönetici kadrolarına ve de özel harekat ve hiç kuşkusuz terörle mücadele dahil bu olayda görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yüksel, gazetecilerin soruların cevaplamadan önce de son olarak şöyle konuştu: "Şunu herkes bilmelidir ki ister Emniyet Genel Müdürlüğü ister Polisevi'ne ister güvenlik hizmeti verilen hizmet birimlerine veya personeline yönelebilecek benzer eylemler Ankara'da güvenlik güçlerimizi yeminlerine sadık kalarak aziz milletimize yaptıkları hizmetlerden gururla onurla yaptıkları hizmetlerden asla alıkoyamayacağını bir kez daha ifade etmek isterim. Şiddeti ve terörü seçenler beyhude yoldadırlar. Şiddeti ve terörü yol seçenlerin günahsız insanlara yöneltecekleri, her türlü niyet ve eylemlerinde hüsrana uğramaya hak ettikleri cevapları da almaya devam edecekleri hususunu bir kez daha vurgulamak isterim. Çünkü burada bütün arkadaşlarımızla size ifade ederiz ki huzurlu ve güvenli bir Ankara hepimizin bütün arkadaşlarımzın ortak hedefidir."

YARALI SALDIRGAN AMELİYAT OLDU, HAYATİ RİSKİ YOK

Yaralı saldırganın sağlık durumu hakkında sorulan bir sorya Vali Yüksel, "Yaralı şahıs olaydan sonra kaldığı hastanede ameliyat oldu ve şu anda hayati tehlikesini ifade eden herhangi bir hususun olmadığını arkadaşlar bildirdiler." şeklinde konuştu.

Saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin AK Parti'ye saldırıyı gerçekleştiren kişi olması ve aranıyor olmasına rağmen saldırıyı gerçekleştirmesinin, bir güvenlik ve istihbarat zaafiyeti anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine Vali Yüksel şöyle konuştu: "Biliyorsunuz çok önemli bir olayla muhatap olduk ve bu olay çok yönlü bir biçimde arkadaşlarımız tarafından soruşturuluyor, adli işlemleri devam ediyor. Belki bundan sonra takip operasyonları da beraberinde getirecek. Bugün Türk polis teşkilatı bilmenizi isterim ki gerek güvenlik istihbaratında gerekse teknik ve taktik anlayış itibari ile dünyanın en önemli büyük polis teşkilatılarından biridir. Ankarapolisi de hem güvenlik istihbaratı hem de teknik ve taktik çalışmaları itibari ile sadece bu değil bütün olayları üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmektedir."

YAYA OLARAK GELDİLER VE GİTTİLER

Saldırganların üzerinden çıkan malzemelere bakılarak kendilerine yardım edecek başka şahıslar olup olmadığının sorulması üzerine Vali Yüksel, "Bu konuda arkadaşlarım çok detaylı çalışma yapıyor, önümüzdek günlerde bu olay Ankara ve ülkemiz için önemli olaydır, gelişecek bütün olayları sizinle paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Vali Yüksel ayrıca saldırganların mobese kameralarından elde edilen bilgiye göre, olay yerine yaya olarak geldikleri ve yaya olarak gittiklerinin anlaşıldığını kaydetti.

YUNANİSTAN'DAN GELİŞLERİ ARAŞTIRILIYOR

Saldırganlar Yunanistan'dan nasıl geldi diye sorulan Vali Yüksel, "Ankara Emniyet Müdürlüğü mart ayında meydana gelen lav silahlı saldırıdan sonra bu konu üzerinde çok detaylı bir çalışma yaptı, bu defa o ilk olaydaki birikimini de kullanmak üzere emsallerine örnek olabilecek bir sonuç elde etmiştir. Bu kişilerin buradan gidişleri ile ilgili ilk olayda istikametleri hakkında arkadaşlarımızın değerlendirmeleri var. Gelişleri ile ilgili de detaylı bir çalışma yapıyoruz. Kısa süre içerisinde sizinle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

SALDIRI KÖR NOKTADA MI

Son olarak saldırının mobeseler açısından kör noktada gerçekleştirildiği iddiasına da Vali Yüksel, "Ben noktasını tartışmam. Ateşledikleri alanlarda olayın hiç günahı olmayan tarafı olmayan insanlar vardı. Dikmen'deki Polisevi'nde bütün katlarında o gün eşleri, çocukları, aileleri ile oraya gelip istiraharat etmeye gelen yakınları ile buluşmaya gelen insanlar vardı. Bunun hiçbir amacı olamaz, noktası ne olursa olsun işin sonucu itibari ile bakarım. Teknik sonuçları inceleniyor." dedi.

Kayseri yolunda roket başlığı bulunduğu ve bu olayla ilişkisi olup olmadığı da sorulan Yüksel, "Müsaade ederseniz bütün bunları kısa bir süre sonra paylaşalım." demekle yetindi.

(Cihan)




Son Güncelleme: 21.09.2013 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.