Ortak açıklama yapıldı, Çorum'a 40 milyon

Çorum heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek, Çorum merkez ve ilçe belediyelerine destek aldıklarını duyurdular.

01 Temmuz 2021 Perşembe 17:09
Ortak açıklama yapıldı, Çorum'a 40 milyon

Çorum heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Görüşmede Çorum Belediyesi’nin bazı projelerine destek alındığı, ilçe belediyelerine de hibe desteği sağlandığı duyuruldu.

Ziyarete Vali, milletvekilleri, belediye başkanı, iktidar partisinin temsilcileri, il özel idaresi genel sekreteri ve belediye başkan yardımcısı katılırken, Çorum Belediyesi’nin başta Tarihi Kent Meydanı Projesi olmak üzere bakanlığı ilgilendiren diğer bazı yatırımlarına destek alındığı açıklandı.

Çorum heyetinin ziyaretinde tüm ilçe ve beldeler ile İl Özel İdaresine çok sayıda muhtelif araç, konteyner ve hibe destekleri sağlandığı vurgulandı.

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Çorum heyetinin Ankara ziyaretinden ilk açıklama akşam saatlerinde geldi. Bakan Kurum ile yapılan görüşmenin son derece verimli geçtiği ve Çorum’a çok önemli yatırım ve desteklerin sağlandığı bildirildi.

ÇORUM'UN TARİHİ MEYDAN PROJESİ İÇİN 30 MİLYON

Açıklamada, Çorum Belediyesi tarafından başlatılan tarihi mekanlara yönelik restorasyon ve yenilik çalışmaları çerçevesinde başta Ulu Camii çevresinde yapılacak çalışmalar, Halk Bankası ve Ziraat Bankası Şubelerinin kamulaştırılması, sokak sağlıklaştırma ve Kent meydanı çalışmaları ile ilgili Bakan Kurum’dan destek istendiği vurgulandı.

Heyetin ortak talebinin Bakan Kurum tarafından olumlu karşılandığı, yapılacak çalışmalar için Çorum Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 30 milyon TL hibe desteği verileceği kaydedilen açıklamada, sağlanan maddi destekle birlikte Çorum Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalara hız verileceği dile getirildi.

ÖZEL İDARE VE İLÇE BELEDİYELERİNE KAYNAK

İl Özel İdaresi ile ilgili taleplerin de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuram’a aktarıldığı belirtilen açıklamada, köylerin çöplerini toplayan İl Özel İdaresi’nin bu hizmetini daha sağlıklı yürütmesi için araç talebinin iletildiği vurgulandı. Bakan Kurum’un direktifleri doğrultusunda Çorum’un köylerine hizmet götürülebilmesi için İl Özel İdaresi’ne iki adet çöp kamyonu ve bir adet semi Treyler evsel atık transfer aracının hibe olarak tahsis edildiği ifade edilen açıklamada, Ortaköy İlçesi’ne bağlı Karahacip köyünün içme suyu alt yapısı için 1 milyon 500 bin TL hibenin de İl Özel İdaresine gönderileceği belirtildi.

Bakan Kurum’un direktifleri doğrultusunda İl Özel İdaresi’ne köylerde kullanılmak üzere 750 adet çöp konteynırının da gönderileceği bildirilen açıklamada, ilçe belediyeleri için de ayrıca 1000 adet çöp konteynırı sözünün alındığı ifade edildi.

Çorum heyetinin ziyaretinde zor durumda bulunan ilçe belediyeleri için maddi destek talebinde de bulunulduğu aktarılırken, Bakan Kurum’un belediyelere de toplam 3 milyon 500 bin lira kaynak göndereceği vurgulandı.

Son Güncelleme: 01.07.2021 21:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne Olur 2021-07-01 17:59:44

Belediyeye destek alsan ne olur Almasan ne olur. Sayın ASC Gazi caddesinde 14 dükkan ya devren satılık, ya içi boş kiralık, Bahabey caddesi perişan. Millet yarı aç yarı tok. Elektriğe 5 ayda yüzde 23 Doğalgaz a yüzde 22 tuik masal anlatıyor enflasyon yüzde 15 diye. Gerçek enflasyon yüzde 60 milletin karnı artık masal ile doymuyor

Avatar
Çorumlu 2021-07-01 18:18:26

Seçimler yaklaşıyor.Yakında Çorum Havaalanı ve YHT çalışmalarında başlayacaktır. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
İskilipden 2021-07-01 19:57:03

İskilip Meslek Yüksek Okulu AÇILACAKMI.
Halk yardimları ile çatı küpüma noktasına gelen BETONARME YÜPI ÜRİVERSİTEYE DEVİR edilmiş sonra Çürük olduğundan BEKLİYOR. Öğranciler pandamiden önce nerde eietim görüyordu Çarşı merkezindeki işhanında okul değil burası işhanı. e ğgitim dönemi açılışına 2 ay var. BİR İLERLEME YOOOOKMU.
Kentsel dönüşüm anlatılmalı. avantajları anlatılmalı ilçede kira ev pahalı maliyetlerde pahalı. Tosya Iskilip yolu MÜJDESİ VARMI?