Ortak amaçları Çorum’a hizmet

Geçtiğimiz Ramazan ayında engelli bireyleri ve engelli derneklerini İnci Restoran’da iftar yemeğinde buluşturan Türkiye Beyazay Derneği Çorum Şubesi, geçtiğimiz hafta engelli bireylere hizmet veren engelli derneklerini ve engelli okullarını ziyaret etti.

19 Eylül 2013 Perşembe 15:48
 Ortak amaçları Çorum’a hizmet


Geçtiğimiz Ramazan ayında engelli bireyleri ve engelli derneklerini İnci Restoran’da iftar yemeğinde buluşturan Türkiye Beyazay Derneği Çorum Şubesi,  geçtiğimiz hafta engelli bireylere hizmet veren engelli derneklerini ve engelli okullarını ziyaret etti.

Ziyaret amaçlarının hem kendilerini, hem de Türkiye Beyazay Derneği’nin faaliyetlerini tanıtmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Zehra Betül Özseçer, ziyaretlerde birlikte çalışılabilecek projeler üzerinde konuştuklarını ifade etti.

Son yıllarda engellilere yönelik hizmetlerin hızla arttığı gibi ihtiyaçların da aynı oranda yükselişe geçtiğini belirten Özseçer, bunun nedenlerini uzun süre evlerinden çıkmadan bir hayatı yaşamaya mahkum edilen engelli bireylerin şimdilerde daha aktif bir şekilde hayata karışmayı tercih etmeleri, sosyal hayattan beklentilerinin, ihtiyaçlarının artmasının gün yüzüne çıkması olarak değerlendirdi.

Bu ziyaretlerin sadece engelliler için çalışan kurum ve kuruluşlarla sınırlı kalmayacağını söyleyen Özseçer, engelliler için her bir bireyin birlikte hareket etmesi gerektiğine inandıklarını, bu birlikteleği çok kutsal kabul ettiklerini kaydetti.

Beyazay Derneği’nin bugüne kadar Kale Uygulama İş Okulu, Zübeyde Hanım İş Okulu, Anadolu İş Okulu, Türkiye Sakatlar Derneği, İşitme Engelli Spor Okulu, Altı Nokta Körler Derneği, Spastik Zihinsel Engelliler Derneği ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ettiğini belirten Özseçer, her kurumla işbirliğine açık olduklarını dile getirdi. Özseçer, “ ziyaret ettiğimiz kurumlarda çok güzel karşılandık.  Hem engelli dernekleri ile hem de engelli okulları ile yapılan görüşmelerde amaç ve hedeflerin bir olduğu anlaşılıyor. Bu sevindirici tablo Çorum’a hizmet için çok önem arz ediyor.” dedi.






Son Güncelleme: 19.09.2013 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.