Osmancık araç muayene istasyonu açılıyor

Osmancık'a TÜV-TÜRK araç muayene istasyonu açılacağı bildirildi.

28 Ağustos 2014 Perşembe 10:06
 Osmancık araç muayene istasyonu açılıyor


Osmancık'a TÜV-TÜRK araç muayene istasyonu açılacağı bildirildi.


Coşkunlar Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. Sahibi Hüseyin Coşkun ve Şirketin Genel Müdürü Barış Hasdemir, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş'ı ziyaret etti.


Başkan Karataş ve Osmancık Sanayi Sitesi Başkanı Mürsel Gökyar ile birlikte ilçede incelemelerde bulunan şirket yetkilileri D100 Karayolu üzerinde TÜV-TÜRK Araç Muayene İstasyonu açmaya karar verdi. Bunun üzerine ilçedeki iki ayrı arsayı inceleyen şirket yetkilileri Opet Akaryakıt İstasyonu yanında bulunan 6 bin metrekarelik bir arsada karar kıldı.


Şirket yetkilileri arsa sahibi İzzet Karakaş ile anlaşmanın sağlanması üzerine yatırımlara önümüzdeki aylarda başlama kararı aldı.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, TÜV-TÜRK araç muayene istasyonunun açılması ile ilçedeki büyük bir eksikliğin giderilmiş olacağını söyledi.


Başkan Karataş "İlçemiz 14 bin 500 tescilli araç sayısı ile taşıt oranı çok yüksek bir ilçe. Ancak araç muayene istasyonu olmadığı için vatandaşlarımızın bir kısmı Çorum'a, bir kısmı da Merzifon'a giderek araç muayenelerini yaptırmak zorunda kalıyorlardı. İlçemize gelen gezici istasyonda ise yoğunluk nedeniyle çok ileri tarihilere randevu almak suretiyle sadece otomobiller muayene yapılabiliyordu. Dolayısı ile araç muayene istasyonunun olmaması vatandaşlarımız için büyük bir sorun haline gelmişti. Bu nedenle böyle bir yatırımın yapılmasını çok arzu ediyorduk ve bu konuda yatırımcılara çağrıda bulunuyorduk. Nihayet Coşkunlar Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. tarafından ilçemize bu yatırımın yapılmasına karar verilmesi bizi oldukça memnun etti" dedi.


Meclis Üyesi Karakaş’tan büyük fedakârlık


Yatırımdan dolayı şirket yetkililerine teşekkür eden Başkan Karataş, uygun görülen arsa konusunda da arsa sahibi İzzet Karakaş'ın önemli fedakarlıklarda bulunduğunu belirterek "Belediye Meclis Üyemiz İzzet Karakaş'a ait 6 bin metrekarelik bir arsa bu iş için uygun görüldü. Biz de bu önemli yatırıma manevi destek vermek adına aracı olduk. Meclis Üyemiz İzzet Bey de ilçemiz adına çok büyük bir fedakarlık yaparak bu yatırımın gelebilmesi için değerinin çok altında bir fiyata anlaşmaya imza atarak yatırıma vesile oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.




Son Güncelleme: 28.08.2014 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.