Osmancık duyarlılığı

Osmancık'ta geleneksel Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 1-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

19 Eylül 2013 Perşembe 09:21
 Osmancık duyarlılığı


Osmancık'ta geleneksel Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 1-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. B
elediye Başkanı Bekir Yazıcı, festival kapsamında İslam dünyasında, Mısır, Suriye ve Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar nedeniyle konser ve müzikli eğlence etkinliklerinin iptal edildiğini, sadece güreş ve at yarışlarının yapılacağını açıkladı.

Osmancık'ta geleneksel hale gelen Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 1-6 Ekim tarihleri arsında yapılacak. Festival komitesi Belediye Başkanı Bekir Yazıcı başkanlığında toplanarak programı açıkladı.

Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, her yıl coşku ile yapılan festival programında bu yıl İslam dünyasında, Mısır'da, Suriye'de ve Doğu Türkistan'da yaşananlar nedeniyle müzikli eğlence ve konserlerin iptal edildiğini açıkladı. Başkan Yazıcı, "Geleneksel festivalimizi bu yıl da gerçekleştireceğiz. İslam dünyasında yaşananlar nedeniyle genel merkezimizin gösterdiği duyarlılık kapsamın da biz de eğlence programlarını iptal ettik" dedi.

Her yıl büyük ilgi gören güreşlerin 5 Ekim Cumartesi, at yarışlarının ise 6 Ekim Pazar günü yapılacağını belirterek tüm vatandaşları programlara davet eden Başkan Yazıcı, ayrıca Tuhafiye Pazarı alanında yine çok sayıda esnafın tezgah açacağını ve eski panayır geleneğinin de yine yaşatılacağını, satış yapmak isteyen esnafı için de parsel satış sürecinin devam ettiğini duyurdu.





Son Güncelleme: 19.09.2013 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.