Osmancık Kaymakamı göreve başladı

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan son kararname ile Osmancık Kaymakamlığına atanan Selçuk Aslan görevine başladı.

16 Aralık 2016 Cuma 10:42
Osmancık Kaymakamı göreve başladı

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan son kararname ile Osmancık Kaymakamlığına atanan Selçuk Aslan görevine başladı.

FETÖ soruşturması neticesinde boşalan ve bu süreç içerisinde vekaletle kaymakam görevlendirilmesinin ardından 01 Aralık 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle, Rize'nin Pazar İlçe Kaymakamlığı görevini yürüten Selçuk Aslan, Osmancık Kaymakamlığına atanmıştı.

Kaymakam Aslan’ı, Hükümet konağı girişinde daire müdürleri, meslek odalarının başkanları ile kaymakamlık personeli karşıladılar.

Karşılamanın ardından kaymakamlık makamına geçen Selçuk Aslan, “Daha önce Osmancıklı bir Cumhuriyet Başsavcımız vesilesi ile ilçemizi görme imkanımız olmuştu. 7 yıl sonra kader burada bizi hizmet etme şerefine nail etti. İnşallah ilçemiz için elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışacağız. İlk fırsatta Osmancık için en güzelini nasıl yaparız, bunun için belli bir tempomuz, belli bir koşturmamız olacak. Malumunuz üzere ülkemiz 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet tarihinin en büyük ihaneti ile karşı karşıya kaldı. Bu ihanet şebekesinin, bu hain terör örgütünün uzantılarına kadar, en küçük hücresine kadar ayıklanması mutlak şekilde şart. Bu ihanet şebekesi en ince kılcal damarlarına kadar temizlenmek zorunda. Ülkemiz Anayasa ile yönetilmekte ve sosyal hukuk devleti.

Bu anlamda bizde hukukun ölçüsü ve çizgisi içerisinde bizlerde hareket edeceğiz. Eğitim konusu benim her gittiğim yerde ajandamda not aldığım ilk gündemimdir. Osmancık’ta da bu sektörde yapabileceğimiz işler olduğunu düşünüyorum. Belli başlı verileri ele aldığımızda, çalışabileceğimiz kanaati oluştu. Ben kurumsal kapasitesi itibariyle ilçemizi gayet iyi gördüm. Bu kurumsal kapasiteyi daha verimli değerlendirebiliriz. Ulaşım noktasında önemli bir aks üzerinde, ekonomimizde bunun ciddi bir hareketliliği olduğunu gördüm. Tarım sektörü, özellikle çeltik tarımı burada hayati şekilde ekonomik atar damarı oluşturduğunu inceleme imkanımız oldu. Toprak sanayiinin canlığı ise ciddi bir fırsat verebilir. Bunların hepsini süreç içerisinde değerlendireceğiz. İnşallah hemşerilerimizle, birim amirlerimizle, kanaat önderlerimizle vatandaşlarımıza seçilmiş meşru temsilcileriyle el ele vererek en güzelini Osmancık için icra etmeye, hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

SELÇUK ASLAN KİMDİR?

1978 yılında Kırşehir’de doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Kırşehir’de sırasıyla Hürriyet İlkokulu, Merkez Kale Ortaokulu ve Kırşehir Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümünde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde 1998’de tamamlayarak lisansüstü çalışmalara başladı. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme bilim dalında “ Kovancılar’ın Sosyal Yapısı” konulu tezinin kabulü ile bitirdi.

2000 yılında Maliye Bakanlığı’nda başladığı memuriyet hayatında 27 Aralık 2001 tarihinde başladığı Edirne Kaymakam adaylığıyla Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakam adaylığı döneminde Edirne Valiliğinde il stajı, Keşan’da Kaymakam Refikliği, Bayburt’ta Mülkiye teftiş stajı, Kayseri Tomarza ilçesi, Keşan ve Enez ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Bu dönemde 12 ay süreyle İngiltere’nin başkenti Londra’da yabancı dil eğitimi ve Anglo-Sakson İdari yapısının İngiltere uygulamasını yerinde inceleme imkânı buldu. Yurtdışı dönüşünde MGK Genel Sekreterliğinde Kamu Diplomasisi Kursu ardından katıldığı 89. Dönem Kaymakamlık Kursunu dönem birincisi olarak tamamlayarak Kayseri ili Tomarza ilçesi Kaymakamlığına asaleten atanmıştır.

Daha sonra sırasıyla; 15 Nisan 2005 - 12 Ekim 2006 tarihlerinde Kayseri Tomarza Kaymakamlığı, 27 Ekim 2006 - 01 Eylül 2008 tarihlerinde Bingöl-Yayladere Kaymakamlığı, 15 Eylül 2008 - 15 Ağustos 2012 tarihlerinde Elazığ Kovancılar Kaymakamlığı, 7 Ağustos 2012 – 01 Aralık 2016 tarihlerinde Rize-Pazar Kaymakamlığı, 01 Aralık 2016 tarihinde yayımlanan kararnameye göre Osmancık Kaymakamlığı görevine atanan Aslan İngilizce bilmekte olup, Türkçe Öğretmeni Pınar Aslan ile evli olup Selçuk Alp ve Ülkünur Sena adlı iki çocuk babasıdır. İHA

Son Güncelleme: 16.12.2016 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.