Osmancık pirincine rakip çıktı

Bir zamanlar yetiştirdiği pirinçle Türkiye'nin en kaliteli pirinç yetiştiren illerine rakip olan Bitlis'in Güroymak ilçesinde yeniden pirinç üretilecek.

07 Ekim 2013 Pazartesi 12:56
Osmancık pirincine rakip çıktı


Bir zamanlar yetiştirdiği pirinçle 
Türkiye'nin en kaliteli pirinç yetiştiren illerine rakip olan Bitlis'in Güroymak ilçesinde yeniden pirinç üretilecek.

İlk etapta pirinç yetiştiriciliğine 5 örnek çiftçiyle pilot olarak başlanacağını belirten İlçe Kaymakamı 
Çağlayan Kaya, ilçenin Çimen bölgesinde yetiştirilecek olan pirinçten kaliteli yüksek verim beklediklerini söyledi. Bir zamanlar ilçede Çorum'da yetiştirilen Osmancık pirincinden daha kaliteli pirinç yetiştirildiğini hatırlatan Kaymakam Kaya, hedeflerinin yeniden bu kalitede pirinç yetiştirmek ve ilçede hem istihdam hem de gelir elde edilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de desteğiyle 
Güroymak'ta pirinç yetiştiriciliğini yeniden canlandırdıklarını anlatan Kaya," Pirinç yetiştiriciliğine ilk olarak 5 çiftçiyle başladık. Onların başarılı olacağına inanıyorum. Bu sayede de pirinç yetiştiriciliği anlamında talep patlaması olacağını düşünüyoruz." dedi.

Pirinç yetiştiriciliğine başlayacak olan pilot çiftçilere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından eğitimler verileceğini dile getiren 
Çağlayan Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pilot çiftçilere ürünün nasıl yetiştirileceği yönünde bilgiler verilecek. Ziraatçilerimiz de bu işin takipçisi olacaklar. Bu sayede pirinç yetiriciliğini iyice genişleteceğiz. Daha sonra ise, ürünlerin hasadının yapılmasının ardından ise pazarlama konusunda kaymakamlık olarak devreye gireceğiz. Vatandaşlar firma arasında aracı olacağız. ve bu sayede pirincin yurda ihraç edilmesini sağlayacağız."

(
Cihan)




Son Güncelleme: 07.10.2013 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.