Osmancık'ta Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Osmancık ilçesinde Damatoğlu Ortaokulunda bilimsel ve teknolojik çalışmaların yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

26 Mayıs 2016 Perşembe 18:21
Osmancık'ta Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Çorum’un Osmancık ilçesinde Damatoğlu Ortaokulunda bilimsel ve teknolojik çalışmaların yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Damatoğlu Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden ilginç 70 proje okul bahçesi ve okul içerisinde tanıtıldı. Okul Müdürü Osman Duman ve proje koordinatörleri Ümmühan Şan ve Yalçın Umur öncülüğünde hazırlanan fuara Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, İlçe Garnizon Komutan vekili Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Serhan Töngüç, Belediye Başkan vekili Kadir Delibaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Dağcı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Küçükgöz, oklu idaresi, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, esnaflar, veliler ve vatandaşlar katıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarındaki stantları tek tek gezen protokol üyeleri projeler ile ilgili bilgiler alırken, proje koordinatörleri Ümmühan Şan, Yalçın Umur ve proje sorumlusu öğrenciler davetlilere hazırladıkları projeleri uygulamalı olarak anlattılar. Birbirinden ilginç çalışmaların yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında sergilenen 70 proje protokol üyeleri ve davetliler tarafından tam not alırken, öğrencilerin 3 aylık bir çalışmanın ardından ortaya koydukları eserlerden dolayı heyecanlı ve bir o kadar da mutlu oldukları gözlerden kaçmadı.

Fuardaki stantların içerisinden 'Kan grubumu öğreniyorum' standındaki öğrenciler ilgi odağı oldu. Kaymakam Cemalettin Demircioğlu’nun parmağından kan alan öğrenciler alınan kan ile ellerindeki Anti A, Anti B ve Anti C karışımını kullanarak yaptıkları testle Demircioğlu’nun kan grubunu doğru bilerek alkış aldılar.

2 gün açık kalacak olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına tüm okulları ve Osmancık halkını davet eden Okul Müdürü Osman Duman, yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından açılan fuarda sergilenen 70 proje için okul öğretmenlerine, öğrencilere ve fuarın açılışına katılan protokol üyeleri ile tüm davetlilere teşekkür etti. Duman ayrıca, “okulumuz böyle bir fuara ilk defa katıldı. Öğrencilerimizin yeteneklerinin ortaya çıkması açısından ve ileriye dönük projeler üretmesi açısından son derece önemli olan bu fuar bizleri çok mutlu etti” dedi.

Fuara katılan davetlilere okul bahçesinde okul yönetimi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İHA

 

Son Güncelleme: 09.08.2018 01:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165