Osmancık tarihinin en güzel festivaline hazırlanıyor

Osmancık’ın geleneksel Pirinç Festivali 27 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

04 Eylül 2019 Çarşamba 13:55
Osmancık tarihinin en güzel festivaline hazırlanıyor

Osmancık’ın geleneksel Pirinç Festivali 27 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Festival Komitesi Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ün başkanlığında programa yönelik çalışmalarını tamamladı.

Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, bu yıl pirinç festivalinde ilçede ilk defa düzenlenecek sportif ve kültürel etkinliklere yer vereceklerini belirterek, Osmancık tarihinin en büyük festivaline hazırlandıklarını söyledi.

En son 2014 yılında düzenlenen Pirinç Festivali’ni tekrar canlandıracaklarını kaydeden Gelgör, “Osmancık Pirinç Festivalinin 5 yıllık bir aradan sonra tekrar hayata geçiriyoruz. Bu sene Osmancık tarihinin en güzel festivalini gerçekleştireceğiz. Festival komitemiz düzenlenecek etkinlikler konusunda uzun süredir çalışıyor” dedi.

PAŞPEHLİVANLAR ER MEYDANINA ÇIKACAK
Gelgör, şöyle dedi; “Başta halkımızın çok sevdiği başpehlivanlık güreş müsabakaları ve at yarışlarına çok önem vereceğiz. Bölgenin en büyük başpehlivanlık güreş organizasyonunu ilçemizde gerçekleştireceğiz. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile birlikte ulusal çapta bir at yarışı düzenleyeceğiz. Ayrıca ilçemizde ilk defa düzenlenecek etkinliklerimiz olacak. Gençlerimizin çok ilgi gösterdiği motorkros, off-road ve tuning-fest gibi etkinliklerimiz olacak. Bisiklet yarışları ve çocuk festivalimiz olacak. Ayrıca sevilen sanatçılar konser ile festivalimize renk katacak. Hedefimiz Osmancık’ın Pirinç Festivalini marka haline getirmek. Pirin. Festivalinin İlçemizi gerçek anlamda tanıtan geleneksel bir festivale dönüşmesini istiyoruz.”

PANAYIR GELENEĞİ YENİDEN CANLANACAK

Osmancık Pirinç Festivalinden önce ilçede uzun yıllar panayır düzenlendiğini anımsatan Gelgör, eski panayır geleneğini de festival kapsamında canlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osmancikli 2019-09-04 15:11:33

Çocukluğumuzdaki panayirlari özledik

Avatar
Rüştü yağlı 2019-09-05 11:34:11

Çok iyi bir düşünce emeği geçenlere içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum öncelikle rahmetli ustam mustafa yücel osmancık dodurga alpağut lü olduğundan dolayı bende osmancığı onun vesilesiyle çok sevdim ona çok büyük vefa borcum vardır onun için bende bu ve bundan sonra olacak olan bütün etkinliklere ailemle birlikte katılımlarımı gerçekleştireceğim çorum büğdüz köyü rüştü yağlı saygılarımla

Avatar
VEYSEL 2019-09-05 16:09:51

Sayın saygı değer başkanım eskiden çocukluğumuzda panayira giderdik kasnak atmak gibi tüfek atmak gibi at yarışı güreş olurdu bunları çok özledik başkanım panayırı terrardan canlandirirsaniz halkımız buna gerçekten çok sevinecek ve oyapacaginiz panayır için art pirinç festivali için ben ve diğer arkadaşlarım İstanbul'dan İzmir'den ankardan gelecek arkadaşlarımız çok osmancigi yeniden canladiralim şimdiden teşekkür ederim gelgör başkan osmancigi ikiye katlayarak halk bakımından manraza bakimindan sen şimdiden gelecek donem baskanisin bile HELAL BASKANİM TESEKURLER

Avatar
Reşat 2019-09-05 23:12:39

Sn başkanimiza çok ts ederim

Avatar
Fatih Kepür 2019-09-06 08:22:06

Sen bu işi biliyorsun Reis

Avatar
Nilüfer Yelken Batur 2019-09-06 20:57:45

Panayırları özledik. Çok güzel olur. Tebrik ediyorum

Avatar
Murat Ayhan Taşkıran 2019-09-10 15:32:32

Kesinlikle çok güzel olur, emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.

banner165