Osmancık’a yaklaştılar

Selanik’ten Samsun’a 1453 km’lik mesafeyi kat edecek olan bisikletçiler turun 10’ncu gününde bugün Osmancık’a geliyor.

17 Mayıs 2019 Cuma 11:05
Osmancık’a yaklaştılar

Selanik’ten Samsun’a 1453 km’lik mesafeyi kat edecek olan bisikletçiler turun 10’ncu gününde bugün Osmancık’a geliyor.

8 Mayıs 2019 tarihinde Yunanistan’ın Selanik şehrinden başlayan ve 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun’da bitecek olan 1453 kilometrelik bisiklet turu için yola çıkan 14 bisikletçi kısa süre sonra ilçeye ulaşacak.

Osmancık Fotoğraf Sinema Amatörleri Ve Kültür Sanat Turizm Araştırma Derneği (OFKAD)’ın daveti üzerine 17 Mayıs 2019 Cuma günü ilçede mola verecek olan Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyesi 14 bisikletçi 9 Mayıs 2019 tarihinde, Selanik Başkonsolosluğundan teslim aldıkları bayrağımızı 1453 Km. pedal çevirerek 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun Valiliğine teslim edecek.

Turun 10. gününde bugün Osmancık’tan geçecek olan bisikletçiler OFKAD Başkanı İsmail Kabakdere’nin daveti üzerine ilçede mola verecek.

Dernek Başkanı İsmail Kabakdere konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi;“Selanik’ten Samsun’a 1453 km’lik mesafeyi kat edecek olan bisikletçilerin Keşan’da olduklarını öğrendiğimde Edirne Milletvekili Sayın Fatma Aksal ile iletişime geçip kendilerinin aracılığı ile dernek başkanı Faruk Eker ile telefonda görüştüm. Bisikletçilerin turun 10’ncu gününde Osmancık’tan transit geçerek Gümüşhacıköy’de mola vereceklerini öğrendim.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yakılan İstiklal ateşinin 100. yıl dönümü dolayısı ile bisikletleri ile yola çıkan kafilenin Osmancık’tan transit geçmesi bizim için bir eksiklik olurdu. Osmancık insanının misafirperverliğini, ilçemizin tarihi dokusunu göstermek özellikle 1453 km ile İstanbul’un fethine vurgu yapan bisikletçilerin Fatih Sultan Mehmet’in oğlu Beyazıt’ın yaptırmış olduğu Koyunbaba Köprüsü’nü de görmeden geçmelerine gönlümüz razı gelmezdi.

Bu amaç dogrultusunda dernek ve kafile başkanı Eker’den Osmancık’ta da mola vermeleri için ricada bulundum, sağ olsunlar geri çevirmediler.

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyesi 14 bisikletçi, turun 10.gününde yani 17 Mayıs’ta Osmancık’ta mola vererek ilçemizin tarihi değerlerinden bir tanesi olan Koyunbaba Köprüsü’nde basın açıklaması ve fotoğraf çekimleri gerçekleştirilecek. ”dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2019 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.