Osmancık’ta ağaçlandırma seferberliği

Çorum'un Osmancık ilçesinde sel baskınlarını önlemek amacı ile kuzey yamaçların ağaçlandırıldığı bildirildi.

02 Ekim 2014 Perşembe 17:42
 Osmancık’ta ağaçlandırma seferberliği


Çorum'un Osmancık ilçesinde sel baskınlarını önlemek amacı ile kuzey yamaçların ağaçlandırıldığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri Belediye Başkanı Hamza Karataş'ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgilendirdiler.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Keş, Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Etüt ve Proje Şube Müdürü Nuran Karaçorlu, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Mustafa Tuncer, Çorum Orman İl Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Tacim Karakıl ve görevli mühendisler Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş'ı ziyaret etti.


Ziyarette Osmancık'taki çalışmalarla ilgili bilgi veren Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Mustafa Tuncer, ilçenin kuzey yamaçlarında başlatılan çalışma kapsamında yaklaşık 2 bin hektar alanın ağaçlandırılmasının hedeflendiğini ilk etapta 120 hektar alanın ağaçlandırılmasına başlandığını söyledi.


Ziyaretten dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Hamza Karataş yapılan ağaçlandırma çalışmasının ilçede sel baskınlarının önlenmesinde önemli rol oynayacağını belirterek "İlçemizin kuzey yamaçlarından gelen yağmur suları derelerde toplanarak sel baskınlarına neden oluyor. Yağmur suları ile mücadelenin en önemli yollarından birisi ağaçlandırma yapmaktır. Bu çalışma tamamlandığında yağmur sularının sele dönüşmesi büyük oranda önlenmiş olacak. Buna rağmen oluşan sel suları ise diğer önemli bir çalışma olan kuşaklama projesi kapsamında inşa edilecek kanal ile tahliye edilecek" dedi.





Son Güncelleme: 02.10.2014 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.