Osmancık’ta çekilen fotoğraflar ödül aldı

Fotoğrafçıların gözde yerlerinden biri haline gelen Çorum’un Osmancık ilçesinde çekilen fotoğraflarla yarışmalara katılan eser sahipleri ödülsüz dönmüyor.

04 Aralık 2016 Pazar 18:27
Osmancık’ta çekilen fotoğraflar ödül aldı

Fotoğrafçıların gözde yerlerinden biri haline gelen Çorum’un Osmancık ilçesinde çekilen fotoğraflarla yarışmalara katılan eser sahipleri ödülsüz dönmüyor. 

Doğası, tarihi dokusu ve tuğla fabrikaları ile fotoğrafçılara en güzel fotoğrafları çekme imkanını sunan Osmancık’ta çekilen fotoğraflar Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu gözetiminde çeşitli kuruluşların, kurumların ve yurt dışı organizasyonların düzenlediği fotoğraf yarışmalarında aldığı ödüllerle eser sahiplerini mutlu ediyor.

Son olarak, Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’na, takım halinde 44 fotoğraf derneğinin 862 eserle katıldığı yarışmada birinciliği göğüsleyen Sille Sanat Sarayı’nın yarışmada yer alan fotoğrafları arasında Şule Fatma Demir tarafından Osmancık Çeltik tarlalarında çekilen fotoğrafta yer aldı.

Fotoğraf sanatçılarının Osmancık’ta çektikleri fotoğrafların yarışmalarda derece almalarından mutluluk duyduklarını dile getiren OFKAD Başkanı İsmail Kabakdere, "İlçemiz fotoğraf çekimi için eşsiz bir mekan. Özellikle çeltik tarlaları ve tuğla fabrikaları fotoğraf çekimi için inanılmaz bir görsellik sağlıyor. Bu güzellikleri fotoğraf gruplarının objektiflerine yansıtmalarına vesile olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince ilçemizi uluslararası platformlarda fotoğrafın gücünü kullanarak tanıtma gayretlerimiz sürüyor" dedi.

Dernek olarak yaklaşık 6 yılı aşkın çeşitli etkinlikler düzenleyerek fotoğraf sanatı içinde yer alanların ve gönül verenlerin Osmancık’a gelmelerini sağladıklarını ifade eden Kabakdere, "Bizim dernek olarak kuruluş amacımız ve üstendiğimiz misyon gereği Osmancık dışına geziler düzenleyen değil, dışarıdan Osmancık’a insanların gelmesini sağlayacak çalışmalar yaparak turizm açısından gelişmesine ve ilçe ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmalar yapmak. Bu amaç doğrultusunda şahsım olarak 10 yılı aşkın, dernek olarak ise 6 yılı aşkın bir süredir bu tür etkinlikleri zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde yaparak, ilçemizin tanıtılması için seve seve elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz.

Ayrıca OFKAD yönetimi olarak ilçemizin tanıtımına yönelik yaptığımız bu çalışmalarımıza inanarak destek verenlere teşekkür ederek, ilçemizde çektikleri fotoğraflarla gerek yurt içi, gerekse yurt dışı yarışmalarda derece alan eser sahiplerini kutluyor ve kendilerine ilçemizin tanıtımında, ilçemiz adının uluslararası boyutta duyurulmasında katkı sağladıkları için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 04.12.2016 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165