Osmancık’ta teröre sert tepki

Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği son günlerde Kobani bahanesiyle ülkeyi karıştırmaya...

10 Ekim 2014 Cuma 17:35
 Osmancık’ta teröre sert tepki


Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği son günlerde Kobani bahanesiyle ülkeyi karıştırmaya çalışan terör örgütlerini kınamaya yönelik protesto eylemi yaptı.


Basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Başkanı Mahmut Tökel yaptı.


İşte o açıklama;


“Bugün burada IŞİD denilen kanlı terör örgütünün yapmış olduğu bir baskını bahane ederek güzel ülkemizi başka bir terör batağına atmış bulunan Kobani eylemini-eylemcilerini ve dün gece Bingöl’de yaşanan hain saldırıyı kınamak için toplanmış bulunuyoruz. Yüce şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize  acil şifalar, mal varlıklarını kaybetmiş vatandaşlarımıza da sabırlar diliyoruz.


Ülkemizde son yıllarda esen barış ve huzur ortamı her zaman olduğu gibi şer odaklarını rahatsız etmiş bu odaklar önce IŞİD denilen kanlı terör örgütünü sahneye sürmüş ortalık yerde sözde İslam adına kan ve gözyaşına sebep olmuştur. Sonra ise bu bahane edilerek başka bir eli kanlı terör örgütü sokaklarımıza dökülmüş bu asil vatanın ve vatandaşlarının canına,  malına ve namusuna musallat olmuştur. Bunun neticesinde Türk- Kürt kardeşliğinden doğacak güçlü bir Türkiye’nin önü kesilmek istenmiştir.


Gün canların ve gönüllerin bir olma zamanıdır. Çünkü ‘maverasıyla göbek bağını koparan milletler yok olmaya mahkumdur’. Dünü yok sayanların bugünü olabilir ama yarını asla olmayacaktır. Yemen’de, Trablusgarp’ta, Çanakkale’de bir olanların bıraktığı bu dünyayı kimsenin yıkma ve yakma hakkının olmadığı, olamayacağı bir gündür.

Anadolu Coğrafyası devamlı kardeşlik ummanı olduğu gibi bu umman herkesin yelken açtığı bir deryadır. Daha dün Suriye’deki sunnileri, Irak’taki Ezidileri, Türkmnenleri geçmişte peşmergeleri bugün de Kobani’deki İnsanları kendi ummanındaki durdun limanında barındıran Anadolu bugün ne oluyor da sadece ırki duygularla sokak çatışmalarına odun taşıma noktasına geliyor? Emanetçi akıl insanlığı nereye kadar taşır? Hayatlarını ve varlıklarını insanlığın huzur ve refahı için adayanlara kurşun sıkmanın manası ne? Kime neyi ispat etmeye çalışıyoruz?


Doğuda yaşayan genç kardeşlerime sesleniyorum; bugün elinize masumlara sıkmak için silah verenler yarın size silah çekenler olacaktır. Elleriniz kanla ıslanan eller yerine eli sıkılası ve öpülesi eller olsun. Kan ve gözyaşı hiçbir millete refah sağlamamıştır. Türk siyaset arenasında mücadele veren siyasetçiler yangına odun taşıyarak nereye varacaklardır? Yeni bir dünya, yeni bir vatan keşfettiler de bizler mi habersiz kaldık? 


Hangi amaçla olursa olsun davası ne olursa olsun bugün güvenlik güçlerimize ve emniyet mensuplarımıza yapılan hain pusuları, kalleşçe saldırıları, vatandaşlarımızın malına, canına kasteden sapıkça ve vandalca gerçekleştirilen kanlı eylemleri ve kamu mallarına yapılan fasit düşünceli saldırıları kınıyoruz ve ilan ediyoruz ki Biz Anadoluyuz, Biz Anadolu Toprağıyız. Her türlü pisliği kendi uhdemize alıp sabırla temizlemesini biliriz."





Son Güncelleme: 10.10.2014 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.