Otobüsçüler yeni terminali beğendi

Çorum Otobüsçüler ve Acenteciler Derneği'nin daveti üzerine Çorum'a gelen Türkiye...

26 Ağustos 2014 Salı 16:54
Otobüsçüler yeni terminali beğendi


Çorum Otobüsçüler ve Acenteciler Derneği'nin daveti üzerine Çorum'a gelen Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan'ı ziyaret etti.


Ziyarete Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, S.S.Ankara Otogar İşletmeleri Otogar İşletmeciliği ve Servis Hizmetleri Taşıma ve İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Aydın ve Çorum Otobüsçüler ve Acenteciler Derneği Başkanı Murat Köylüoğulları katıldı.


Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Erdoğan ziyarette yaptığı konuşmada, "Çorum Belediyesi'nin yapmış olduğu yeni otobüs terminali inşaatında incelemelerde bulunduk, çok özel ve görkemli bir proje. Hem şehirlerarası hem de ilçeler otogarı için büyük emek verilmiş. Sivil araç otoparkları ve otobüslerin kalkacağı alanlar çok güzel bir şekilde düzenlenmiş. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ve ekibini tebrik ediyorum" dedi.


Erdoğan," Emniyet ile yaptığımız istatistiki araştırmalara göre karayolunda yapılan yolculuklarda en güvenli yolculuk toplu taşıma ile yapılan yolculuktur. Vatandaşlarımıza  şehir içerisinden kalkan korsan vasıtalar yerine terminallerden kalkan otobüs şirketleri ile seyahat etmelerini tavsiye ediyoruz" diye söyledi.


Candan;"Çorum ulaşımda ciddi değişim yaşadı"


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "ulaşım başlığı Çorum Belediyesi için son yıllarda çok önemli bir başlık. Çorum'da ciddi değişim yaşadığımız konulardan bir tanesidir. Ulaşım Hizmetleri adı altında bir müdürlüğü bu dönem kurduk. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda bir çok değişim yaşadık. Şehir içerisinde akıllı kavşaklar, trafik kontrol merkezi, yeni yapılan yollardaki standarttı yükselttik" dedi.


Şehirlerarası ulaşımda ise başlı başına bir değişiklik yaptıklarını söyleyen Candan, "Önümüzdeki günlerde inşaatı tamamlanacak olan yeni terminalimize yakın zamanda taşınacağız. Otobüsle ulaşım Türkiye ve Çorum için otobüs taşımacılığı çok önemli. Bu anlamda Avrupa'dan çok daha farlı bir noktadayız. Henüz hızlı trenimiz yok. Şehrimizde havaalanı yok. Bu anlamda otobüs taşımacılığı şehrimiz için önemini artırarak devam ettiriyor. Çorum, sanayinin, ticaretin hızla geliştiği, üniversitesi ve ticareti ile sürekli insan akımının olduğu bir şehir. Bundan sonraki dönemde de otobüsle ulaşımın cazibesini artırarak devam ettireceğini düşünüyoruz" dedi. 




Son Güncelleme: 26.08.2014 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165