Özgül Özel’in o sözlerine tepki

Diyanet-Sen Başkanı İsmail Şanal, CHP'den Özgür Özel’in, 4-6 yaş grubu çocukların gittiği Kur'an Kursları için sarfettiği sözlere tepki gösterdi.

30 Aralık 2021 Perşembe 18:52
Özgül Özel’in o sözlerine tepki

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, TBMM’de düzenlediği toplantıda, 4-6 yaş grubu çocukların gittiği Kur'an Kursları için "orta çağ zihniyeti, bilim dışı kurumlar’ şeklindeki sözlerini skandal olarak değerlendirdi. Özel’in ifadelerini sert bir dille eleştiren Şanal, “İşte bu CHP zihniyeti, dinle, Kur’an’la halkıyla, halkının değerleriyle barışamayan köhnemiş CHP zihniyeti” ifadelerini kullandı.

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bütün bilimsel verilerle de desteklendiği üzere 0-6 yaş çocukların kişisel ve bilişsel gelişimi için en önemli yıllardır. Bu gün dünyanın en gelişmiş eğitim sistemlerine sahip ülkelerinde de gerek aile içinde gerekse 4-6 yaş anaokulu döneminde çocuklara değerler eğitimi, dini eğitim, dil eğitimi vs verilmektedir. Ülkemizde de son yıllarda 0-6 yaş eğitiminin önemi kabul görmüş ve 4-6 yaş çocuklarının anaokuluna gitmesi sağlanmıştır. Bu çerçevede halkımızdan gelen yoğun talepler karşısında Diyanet İşleri Başkanlığımız da çocukların gelişimine uygun bir şekilde hem Kur’an-ı Kerim öğretimi hem dini değerler ve çocukların okul öncesi eğitimini kapsayan bir programla 4-6 yaş okul öncesi çocuklarımıza eğitim vermektedir. Museviler 2-3 yaş çocuklarına Tevrat’ı ezberletmektedir. Hristiyanlar bu yaştaki çocuklarına kendi dini eğitimlerini vermekte kiliseye götürmektedir. Bunların hepsi çağdaş ve bilimsel eğitimler oluyor. Ama ülkemizde çocukların seviyesine göre hazırlanan programlarla anne babasının isteği ile bu kurslarda Kuran öğrenmeleri CHP’li Özgür Özel Bey’e göre “Orta Çağ” zihniyeti oluyor. Üstelik çocuklara din eğitimi ve öğretimi Anayasa’nın 24. Maddesine göre kanuni temsilcilerine yani anne ve babasına verilmesine rağmen Özgür Bey anne babalarının isteği ile çocukların bu kurslarda Kuran öğrenmesinin yasal olmadığını iddia ediyor. Çünkü CHP zihniyeti bu ülkede Kuran öğrenilmesini, ahlaklı, dini ve milli değerlerine sahip çıkan bir nesil yetişmesini istemiyor. 28 Şubat’ın karanlık dehlizlerinde kalan bu zihniyet her fırsat bulduğunda yeniden hortluyor. Köhnemiş alışkanlıklarla, halkının değerlerinden, isteklerinden uzak olduğunuzu zaten biliyoruz da, keşke iddia ettiğiniz gibi çağdaş ve bilimsel yanınızı geliştirseydiniz, o zamanda çocuklara verilen bu eğitimin yerinde ve zamanında verilen bir eğitim olduğunu görürdünüz. CHP halkıyla kavgalı bu zihniyeti maalesef bir türlü bırakamıyor. Kimse kusura bakmasın bu millet 28 Şubat zihniyetini sonsuza kadar yerin dibine gömdü ve bir daha kimsenin bunu hortlatmasına izin vermez. CHP’nin bu zihniyetinde özgürlüğün Ö’sü, demokrasinin, milli manevi değerlerin D’si, Bilimin de B’si yok. Halkın yanında olmak gönülden halkının isteklerine, değerlerine kulak vermekle olur."

Hatırlanacağı üzere, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaş anaokullarını orta çağ düşüncesi ve bilim dışı olarak tanımlamış, bu okulların anayasaya uygun olmadığını iddia etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ortaçağ 2021-12-30 22:42:05

Ondan mı CHP cumhuriyet tarihinde ilim adamı yetistiremedi, Gidin atalarınizin ülkesine düşün yakamizdan biz bu toprakları şehit kanlarıyla aldık, Atamız Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri sizin bu topraklardaki çağınızı kapattı. Akıl yok mu size niye anlamıyorsunuz.

Avatar
Çorumlu 2021-12-30 19:22:34

İsterseniz annesinin karnından çıkan çocugu dergahınıza alın başarılı olamayacaksınız. Bir tıkla bilgiye ulaşım sağlanabilen bir devirde hiç şanşınız yok...

Avatar
Turgut 2021-12-30 22:17:31

4-6 yaş ın kursa gitmesinde sakınca yok . Diyanet sendikasının haksızlık karşında susması dilsiz şeytanlıları .

Avatar
Ortaçağ bile değilsiniz karanlık çağsınız 2021-12-31 07:52:51

Aziz Sancar, uğur Şahin, özlem türeci, oktay sinanoğlu gibi nice bilim adamı yetiştirdi cumhuriyet.. Siz kimi yetiştrdiniz savcı sayan yeliz Nihat Doğan tuğçe kazaz Mehmet Metiner :))

Avatar
Çorum 19 2021-12-31 01:08:02

Beyin yıkama yontemleri

Avatar
tyr 2021-12-31 09:08:35

4-6 yaş çocuğun kuran öğrenmesi değil sorun. denetim yetkisinin milli eğitim değil diyanete verilmesi.

Avatar
Alperen 2021-12-30 19:20:59

Bu arkadaş Hayrettin Karaman'ın' örtülü faize ilişkin olarak, "faiz değil hibe" yorumuna ne diyor acaba?

İçinden "ne saçmalıyor" dışından ise "doğru diyor hocam" diyordur heralde.

Misafir Avatar
hoca 2022-01-04 12:16:35 @Alperen

17 tl den dolar aldın için yanıyor galiba,parasını zaten faize yatırmış adamlar helalmi harammı tartışmamalı,faizin üzeri hibe faiz helal değil.faiz hassasiyeti olanın faizli hesapta işi ne.sizin zorunuza giden gene gol atamadınız o başka değil.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bahattin 2021-12-31 09:56:48

Özgür özelin dediğinde ne var ki. Daha 10 yıl önce bunlar müslümanlara en şiddetli saldırıları yapmadılar mı? Başörtüsüne kuran kurslarına karşı çıkmadılar mı? Allahtan Tayyip bey bunlara anladıkları dilden karşılık verdide Kılıçdaroğlu başörtüsü sorununu biz çözdük demek zorunda kaldı. Yersen tabi. Bunlara kalsa bu topraklarda gelenek adına ne varsa söküp atarlar. Ha saçma sapan yorum yapanlara gelince ya chplidir ya da fetöcülerdir.