Özgür Kudüs için yürüdüler

Çorum’da Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi ve siyonist İsrail’in 1968 öncesi topraklarına geri...

21 Aralık 2014 Pazar 16:06
 Özgür Kudüs için yürüdüler


Çorum’da Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi ve siyonist İsrail’in 1968 öncesi topraklarına geri çekilmesi amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Özgür Kudüs Yürüyüşü’ne Akıncılar Derneği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi.
Bugün saat 13.00’de Devlet Tiyatro Salonu önünde toplanan kalabalık,Gazi Caddesi üzerinden Saat Kulesi’ne kadar yürüdü.


Akıncılar Derneği Başkanı Mustafa Çağdaş ile Suffa Kulübü Başkanı Musa Birgen, Hürriyet Meydanı Merkez PTT Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.


İslam coğrafyasında cereyan eden tüm olayların yaşanan zulümlere karşı sessiz kalınmasından kaldığını belirten Akıncılar Derneği Başkanı Mustafa Çağdaş, “Kudüs’ün işgal altında olması sadece zalimlerin ittifakıyla değil, dünya Müslümanlarının bu konudaki duyarsızlığındandır. Siyonist zalimler koydukları hedeflere bir bir ulaşırken, kan ve gözyaşı coğrafyasına dönen İslam beldeleri Müslümanlar arasındaki kardeşlik şuurunun yeterince bir birilerine sirayet etmemesi ve kopukluğun göstergesidir.” dedi. Çağdaş, “Öyleyse ne yapmalıyız. Dünya Müslüman sivil toplum kuruluşları bir birleriyle daha fazla diyalog kurar ve fikir alışverişi yapar hale getirilmelidir. Mazlumlar için gösterilecek hareketlilik sadece İsrail Gazze’yi bombaladığında veya Mescidi Aksa İsrail’in aşağılık postallarıyla kirletildiği Kur-an’ı kerim sayfaları yere saçıldığın da değil bin dokuzyüz kırk sekiz yılında kurulup bin dokuzyüz atmış yedide istila ya başlanan Kudüs ve civarının mücadelesi daimen diri tutulup bu şuurla hareket edilmelidir.” Dedi.


Çağdaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Siyonist işgal güçleri kardeşlerimizi şehit etmeye başlayıp islam mabetlerine zarar vermeye başladıktan sonra harekete geçmemiz bir şey ifade etmez. Bizler Kudüs için Doğutürkistan için Suriye Afkanistan Irak ve bütün Müslümanlar için kitlesel hareketler yapıp mazlumların yanında ibrahim duruşumuzu göstermeliyiz. Her devrin Firavunları, herdevrin Nemrutları ve Cehilleri vardır. Bunların karşısında maşa olmaktan başka gayesi olmayan inançlı nesiller yetiştirmeli ve ümmet duruşumuzu göstermeliyiz. Rahmanı Rahim, Allah’ın ipine sım sıkı sarılan Müslümanları zaferle müjdeliyor. Bizlerde bu meydandan diyoruz ki selam olsun Gazze’ye, selam olsun Halep’e, selam olsun Haman’ın yiğitlerine. Unutmayalım ki zafer yakındır ve zafer inananlarındır.


Bu etkinliğimize destek veren STK’lar, Akıncılar Derneği, Hitit ünü Suffa Kulübü, Ensar Vakfı, Çağrı Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, KASİÇ, ESDER, Dil ve Edebiyat Derneği, Erbakan Vakfı, TÜGEÇ ve burada olan ve yüreği burada olup gelemeyen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.


Biz şahidiz, onlar geldiler ve zalime karşı mazlumların safında olduklarını beyan ettiler.”


Suffe Kulübü Başkanı Musa Birgen ise, “Bugün zulümle beslenen kan emici, sömürgeci ve emperyalist İsrail ve Amerika başta olmak üzere İngiltere, Rusya, Çin ve Batı Ülkelerini lanetlemek, hakkı temsil ederek karşılarında durup yeryüzü mazlumlarının yanlarında olmak amacıyla toplandık. O ülkelere hakkın sesinin kısılmadığını  gösteriyoruz. Mazlumlar yeryüzünde asla yalnız değiller. Allah’ın izni ile yeryüzü o zalimlere dar gelecek.” diye konuştu.


Açıklamaların ardından hep birlikte dua edildi.



Son Güncelleme: 21.12.2014 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165