Öztürk, ‘YETER’ dedi

Eğitim Sen Çorum Şube Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Öztürk...

23 Temmuz 2015 Perşembe 17:56
 Öztürk, ‘YETER’ dedi


Eğitim Sen Çorum Şube Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Öztürk, son zamanlarda Türkiye’de yaşanan olaylara dikkat çekti.


Yazılı basın açıklaması yaparak olayları protesto eden Öztürk, şu görüşlere yer verdi;


“Ülkemiz son günlerde şiddet ve ölüm sarmalından geçmektedir. Her gün bu ülkenin gençleri hayatını kaybetmekte, kaybolan canlar topluma büyük acılar yaşatmaktadır.  İlk olarak Adıyaman’da bir askerimizin canına kıyıldı, Sonra Suruç’ta 32 genç insanın hayatına son verildi. Daha sonra Urfa Ceylanpınar’da iki genç polisimiz öldürüldü. Bugün de Diyarbakır’da bir polisimizin canına kıyıldı. Bu ölümleri ve katliamları şiddetle kınıyoruz. En temel hak olan yaşam hakkının gencecik insanların ellerinden alınması kabul etmiyoruz. Yaşama son verilen bütün gençlerimizin ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz


Bugüne kadar kaybettiğimiz onca insanın acısını yüreğimizde taşıyor ve yeni ölümler istemiyoruz. Bugün yaşanan şiddet artık toplumsal bir çatışmanın da temelini hazırlamaktadır. Bütün bunlar kaygı vericidir.


Artık bu ülke topraklarında kim olursa olsun, asker-sivil gençlerimizin, çocuklarımızın ölmesini, savaş ve şiddet ortamı istemiyoruz. Yüzyıllardır kardeşçe bir arada yaşayan halkların ekilen kin ve nefret tohumları ile birlikte yaşama olanaklarının ortadan kaldırılmasını istemiyoruz. Toplumun bütün kesimlerinin ortak talebi şiddetin ve ölümlerin son bulmasıdır. Bugün herkes şiddetin ve ölümün son bulması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Ortadoğu başta olmak üzere bu topraklar artık kandan, acıdan yoruldu. Ölüm yorulmadı. Ölüm utanmadı.  


Toplumun bütün kesimleri  ölümlere ve  katliamlara karşı  el ele vermeli, yan yana durmalıdır. Hiç kimse yaşanan bu ölümlerden dolayı siyasi rant elde etmeye çalışmamalıdır. Ölümü durduracak olan bu toplumun ve halkın birliğidir. Bu açıdan ölümler ve katliamlar için  ‘Artık Yeter‘ diyoruz."




Son Güncelleme: 23.07.2015 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.