Pancar üreticileri dertli

Sungurlu ilçesi Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, pancar üreticisi çiftçilerimiz perişan durumda diyerek...

03 Kasım 2014 Pazartesi 19:46
 Pancar üreticileri dertli


Sungurlu ilçesi Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, pancar üreticisi çiftçilerimiz perişan durumda diyerek, “Bütün zorluklara rağmen çiftçilerimiz ürettiği mahsulü satarken de günlerce Şeker Fabrikası önünde sıra beklemektedir” dedi. 

İlçemiz Aydoğan Köyü ve Salman Köyü’nde bulunan Pancar toplama sahaları ve tartı kantarlarının özelleştirme adı altında satılmasından dolayı çiftçilerimiz bu sıkıntıyı yaşamaktadır diyen Karslı, “Bu sahalar satılırken, pancar üreticileri kooperatifi acaba hangi işle meşguldü ki buraların satılmasının çiftçimizin aleyhine olacağını ilgili mercilere neden iletmediler. Bu soruyu çiftçilerimiz adına pancar üretici kooperatiflerine sormak lazım” diye konuştu.

Karslı, “Sungurlulu çiftçilerimiz ürettikleri şeker pancarını daha önceden Aydoğan ve Salman Köyü’nde bulunan pancar alım sahalarına teslim ederken şimdi ise direk fabrikaya Çorum’a teslim ediliyor. Nakliye farkı çiftçilerimizin üzerine kalıyor. Çiftçilerimizin nakliye işinde ayrıca bir sorun da toprak parası adı altında 150 TL’de para alınmaktadır. Kamyon Taşıyıcılar Kooperatifine sesleniyorum. En insaf. Bu kadar fırsatçı olmayınız. Her zaman birbirimize muhtacız. Çiftçimiz üretmezse sen neyi taşıyacaksın. Buna da bir çözüm getirilmesi, çiftçilerimizin bu sıkıntılardan kurtarılması için ilgili kurumlara, siyasi yetkililere büyük görev düşüyor” ifadelerini kullandı.





İHA

Son Güncelleme: 03.11.2014 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165