Patateste fiyat birliği

Patates Üreticileri Birliği tarafından gerçekleştirilen istişare toplantısında, fiyat birliği...

21 Temmuz 2015 Salı 16:54
 Patateste fiyat birliği


Patates Üreticileri Birliği tarafından gerçekleştirilen istişare toplantısında, fiyat birliği sağlanması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. "Tüccar bizim sırtımızdan para kazanıyor" diyen üreticiler, taban ve tavan fiyat belirlenmesi için çalışma başlatma kararı aldı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bir araya gelen patates üreticileri toplantısına, Çorum Patates Üreticileri Birliği Başkanı Davut Subaşı başkanlık etti. Subaşı açılış konuşmasında, üreticinin tüccar karşısında ezdirilmemesi için bazı önlemler alınması gerektiği teklifi üzerine toplantı yaptıklarını belirterek, "Hem sezon öncesi sorunlarımızı görüşmek, hem de karşı karşıya kaldığımız haksız rekabetin önlenmesi için alınabilecek tedbirleri görüşmek istiyoruz." dedi.


Ziraat odası eski başkanı Fazlı Kılıçarslan ve patates üreticisi Ziraat Mühendisi Bektaş İlhan Eke'nin divan heyetinde yer aldığı toplantıda, özellikle çevre illerin fiyatlarının günlük olarak takibi ve üyelerin bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.


Toplantıda söz alan Kılıçarslan, diğer illerin fiyat takiplerinin çok önemli olduğuna değinerek, "Bizler patates üreticileri olarak diğer illerden fazla fiyatlara ürün satalım demiyoruz, ancak Çorum patatesinin kalitesi pek çok ile göre çok yüksek. Bu durumda en azından kendi emeğimizin korunmasını sağlayabilmeliyiz. Tüccar herhangi bir köye geldiğinde, falanca köyden şu fiyata aldım diyerek, o köyde fiyat ayarlaması yapabiliyor. Bunun önüne el birliği ile geçip, ürünümüzün gerçek değerinden satışını hep birlikte sağlamamız gerekiyor." dedi.


Toplantıda masaya yatırılan konuların birlik tarafından hayata geçirilmesi için karar alan üreteciler, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine vurgu yaptı.




Son Güncelleme: 21.07.2015 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.