Pazar yerleri yeniden açılıyor

Çorum'un Sungurlu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin kararıyla daha önce kapatılan sebze ve meyve pazarları tedbirlerin artırılması şartıyla yeniden açılıyor.

31 Mart 2020 Salı 15:14
Pazar yerleri yeniden açılıyor

Çorum'un Sungurlu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin kararıyla daha önce kapatılan sebze ve meyve pazarları tedbirlerin artırılması şartıyla yeniden açılıyor.

Perşembe ve Cumartesi günleri kurulan pazarlar Korona virüs riskine karşı önlemler artırılarak tekrar halkın hizmetine sunulacak.
Meclis kararına göre; vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda, temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek.

Kararın açıklanmasından sonra Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, şu açıklamayı yaptı; “Sağlık Bakanlığı tarafından Korona virüsün yayılımını engellemek için alınan tedbirler kapsamında, ilçe pazarımızda tüm sebze ve meyveler vatandaşlarımızın temasını engelleyecek şekilde poşetleme ile satışa sunulacak. Pazar yerlerinde satış yapan herkes hijyen konusunda bilgilendirilecek ve hijyen kurallarına uygun davranılması, maske ve eldiven takılarak satış yapılması, pazar yerlerinde her bir tezgah arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde düzenlenmesi konularında da denetlemelerimiz artacak. Kullanılan Pazar alanlarımızı ekiplerimiz tarafından sürekli yıkama dezenfekte işlemlerine tabi tutacağız. Bizler de Sungurlu Belediyesi olarak tüm tedbirlerimizi alacağız. Vatandaşlarımızın da sosyal mesafeyi koruyarak tüm tedbirlere dikkat etmelerini ve hep birlikte bu süreci atlatmamızı diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2020-03-31 15:56:47

başkanın pazarı kapatmakla doğru olanı yaptığını düşünüyorum.tehlike geçmiş degil.şu günler çok kritik.hem pazarcılar hem vatandaş hemde belediyeye üzerine düşeni yaparsa bu zor günler sıkıntısız atlatılır.

Avatar
tolga 2020-03-31 15:25:59

Aç kapa aç kapa.. nasıl bir kurulsa.. başımızdakilerin kafası karışık.. vatandaş ise bilinçsiz.