Pazarcıların geçici tezgah açacağı yer belli oldu

Çorum Belediyesi’nin tadilat çalışmaları dolayısıyla bir süredir faaliyeti durdurulan Çarşamba Pazarı’na alternatif geçici ve kalıcı bir pazar yeri için çalışmalar hızla devam ediyor.

23 Ocak 2017 Pazartesi 14:55
Pazarcıların geçici tezgah açacağı yer belli oldu

Çorum Belediyesi’nin tadilat çalışmaları dolayısıyla bir süredir faaliyeti durdurulan Çarşamba Pazarı’na alternatif geçici ve kalıcı bir pazar yeri için çalışmalar hızla devam ediyor.



Bu konuda Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da pazarcı esnafına sunacakları geçici pazar yerinde ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’la birlikte incelemelerde bulundu. Candan ve Kılıç’a yer incelemesinde Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, ÇESOB Yönetim Kurulu üyeleri Lütfü Barut ve Ömer Latif Akdağ da eşlik etti.




Pazarcı esnafına Ulu Mezarlık civarında bulunan Suhubi Rumi Sokak’ta yeni pazar yeri yapılana kadar geçici tezgah açmalarını sağlayacaklarını ifade eden Turhan Candan, sokağın Çarşamba günleri trafiğe kapatılacağını ve sokağın tümüyle pazarcı esnafına tahsis edileceğini söyledi.



Geçici pazar yeri için düşünülen sokakta açıklamalarda bulunan Candan, şöyle konuştu: “Çarşamba Pazarı’nda yapmakta olduğumuz tadilat nedeniyle pazar yerinde satış yapmakta olan esnafımız için ÇESOB Başkanınız Yalçın Kılıç Bey’le bir süredir yeni yer arayışı için istişare ediyoruz. Bugün ÇESOB Başkanımız ve değerli heyetiyle geçici bir çözüm olsun diye bir çalışma yapmak için bir araya geldik. Belediye Başkanımız bu konuda çok hassasiyetli ve pazarcı esnafının mağdur olmaması için bizlere gereken talimatı verdi. Bizde bu çerçevede bugün bu bölgede bir inceleme yapıyoruz. Bu sorunu bu hafta geçici de olsun çözeceğiz.”



Pazar yeri için kalıcı düşündükleri bölgenin de mevcut olduğunu ve ilerleyen günlerde bu bölgeyi de kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Turhan Candan, “Belirlenen bölgeye Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü modern bir sebze ve meyve pazarı inşa etmekte kararlı. İnşallah bu bölge imarda da işaretlendikten sonra kalıcı bir pazar yerini esnafımıza kazandıracağız. Bu arada değerli ÇESOB heyetine teşekkür ediyorum. Çünkü bizlerle tamamen esnafımızın mağduriyetini giderme hususunda işbirliği içerisinde gayretleri oldu. Bizde geçmişten bugüne esnaflarımızın sorunlarını çözmek için kendileriyle tamamen çözüm odaklı bir anlayış çerçevesinde hareket ediyoruz” dedi.



ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise, pazarcı esnafının mağduriyet yaşamaması için gösterdiği gayretlerinden dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan aracılığıyla Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye ayrıca teşekkür etti.





Son Güncelleme: 23.01.2017 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165