Peygamberimize Sevgi Haftası

Gülzari Mualla Vakfı ve Nurani-Der Mevlit Kandili nedeniyle program düzenledi

30 Kasım 2017 Perşembe 00:09
Peygamberimize Sevgi Haftası

Gülzari Mualla Vakfı ve Nurani-Der, peygamberimize sevgi haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

15 Temmuz Hürriyet Meydanı’nda kurulan çadırda yemek ve helva ikramı yapıldı. Peygamberimizi anlatan ilahi ve kasideler sunuldu. Mevlit Kandil gecesi Mimar Sinan Kırklar Sitesi’nde Mevlid-i Şerif okunarak vaazu nasihatler ile hadis-i şerifler okundu.  Ayrıca hastane. huzurevi, engelli merkezi, özel eğitim kurumları ziyaret edilerek kandilleri tebrik edildi, ikramlarda bulunuldu. Bu ikramlar ve ziyaretler sırasında derneğin hazırladığı ‘40 Hadis’ broşürü de dağıtıldı. Birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Etkinlikte konuşan Nurani Eğitim Kültür Derneği Başkanı Dursun Yılmaz, şöyle dedi; “Allah cc insan oğlunu, eşref-i mahlukat; yani yaratılmışların en şereflisi olarak yaratmış, ve merkeze de Habibim;  yani sevgilim, dediği peygamberimizi koymuştur. Yine Kudsi bir hadiste Allah cc ona hitaben: “Ey habibim sen olmasaydın ben bu kâinatı yaratmazdım.” diye buyurmuştur. "Hatem'ül-Enbiya" yani Peygamberlerin son incisi Nebi (S.A.V.)’nin doğumuyla birlikte harikülâde olaylar meydana gelmiştir. Peygamberimiz doğumundan sonra ilk vahye kadar Allah tarafından korunmuş, ahlakıyla insanlara önder olmuştur.40 yaşında ilk vahiyle beraber kutlu çağrı başlamış ve bu çağrı tüm insanlıkta, makes bulmuştur.

O’nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Onun öğretileriyle tüm cahiliyye adetleri bir anda terk dilmiş, çok kısa bir zamanda insanlığın iftihar tablosu diye adlandırdığımız asr-ı saadet dönemi aynı insanlar tarafından yaşanmıştır.

Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Aynı zamanda efendimiz (S.A.V.) İnsanlığa, sevgiyi, şefkati, sosyal adaleti, paylaşmayı, ahde vefayı, emanete sahip çıkmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da öğretti. Mevlit Kandili milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum. Ayrıca Diyanet teşkilatımızın Peygamber Efendimizin doğumunu Hicri takvime göre idrak etmesi bizleri çok sevindirdi. Teşekkür ederiz. Biz de sivil toplum kuruluşu olarak Sevgili Peygamberimizin doğum günü münasebetiyle programlar hazırladık.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.