‘Peygamberimizin hayatını Kur’an’dan ayrı tutamayız’

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği ‘Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz’ konulu konferans bugün gerçekleştirildi.

31 Ekim 2014 Cuma 16:27
 ‘Peygamberimizin hayatını  Kur’an’dan ayrı tutamayız’


Çorum Belediyesi’nin düzenlediği ‘Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz’ konulu konferans bugün gerçekleştirildi. 

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlendi.


Konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, ilahiyat öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'Konu Peygamberimiz olunca zorluklar ortadan kalkıyor'

Konferansın açış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptı. Havanın yağışlı olmasına rağmen salonun dolu olduğuna dikkat çeken Candan, konunun Peygamber Efendimiz (sav) olunca zorlukların ortadan kalktığını söyledi. Prof. Dr. Ayvallı’yı sürekli televizyon kanallarından takip ettiklerini belirten Candan, bugün ise canlı dinleme fırsatı bulduklarını ifade etti.


Katılımcıların en gencinin 15 yaşlarında olduğunu vurgulayan Candan, “İnsanoğlunun yaş ortalamasını 100 olarak kabul edersek 85 yıl sonra bu salondaki herkes değişmiş olacak. Eğer tekrar yaşama gibi bir seçeneğimiz olsa herkes tekrar dünyaya gelmek ister. Ve tekrar dünyaya gelsek Peygamber Efendimizi örnek almak zorundayız.” Dedi.


Candan’ın açış konuşmasından sonra kürsüye Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı davet edildi.

Muharrem Ayı içerisinde olduğumuza dikkat çeken Prof. Dr. Ayvallı, bu ayda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in torunu, Fatıma validemizin evladı Hz. Hüseyin’in 72 kişi ile birlikte şehit edildiğini söyledi. Prof. Dr. Ayvallı, “Tabii ki şehitlik mertebesi çok yüksek bir mertebedir. Peygamber Efendimizin amcası Hz. Hamza şehit olmuştur. Peygamber Efendimizin kayınpederi olmakla şereflenen Hz. Ömer efendimiz şehit edilmiştir. Sevgili peygamberimizin iki kelimesi ile izdivaç eden, Zinnureyn diye anılan Hz. Osman efendimiz şehit edilmiştir. 12 İmam’ın başı Allah’ın arslanı, ilmin kapısı Hz. Ali efendimiz şehit edilmiştir. Hasan efendimiz de, Hüseyin efendimiz de şehit edilmiştir.” dedi.


‘Peygamberimizin hayatını Kur-an’ı Kerim’den ayırmak mümkün değil’


Konferansın konusunun ‘Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz’ olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ayvallı, “Peygamber efendimizin hayatını Kur-an’ı Kerim’den ayırmak mümkün değil. Kuran’ı Kerim Hadisler Işığında Sevgili Peygamberimiz desek daha doğru olur.” diye konuştu.


Prof. Dr. Ayvallı, din, akıl, can, nefis ve mal olmak üzere Peygamberlerin 5 temel görevi olduğunu belirterek, Hz. Muhammed (sav)’in 7. Yüzyılda yaşadığını ve her geçen gün dünya üzerinde tesirinin giderek arttığını belirterek, “Peygamber efendimizi herkesin tanıması gerekiyor. Peygamber efendimizin hayatını okuyanlar İslam ile müşerref olmuşlardır. Peygamberlerin hepsi insanoğlunu kurtuluşa çağırmıştır.” Şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 31.10.2014 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.