Piknikçilere iyi haber

Çorumlular’ın gözde piknik, dinlenme ve eğlence mekânı olan Sıklık Tabiat Parkı’nın suya kavuşacağı bildirildi.

21 Ağustos 2014 Perşembe 16:00
 Piknikçilere iyi haber


Çorumlular’ın gözde piknik, dinlenme ve eğlence mekânı olan Sıklık Tabiat Parkı’nın suya kavuşacağı bildirildi.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre,  sıcak yaz günlerinde büyük yoğunluğun yaşandığı Sıklık Tabiat Parkı'nda yaşanan su sıkıntısı belediyeyi harekete geçirdi.


Parkın yönetimini, yakın bir zamanda Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nden devralan Çorum Belediyesi, parkın su sorununa çözüm buldu. Belediye, Eskice-Konaklı-Sağmaca-Pınarbaşı isale hattından parka su getiriyor. Karaağaç köy yolunda belediye ekipleri su bağlantısı için çalışıyor.1.600 metre uzunluğunda döşenecek boru hattıyla, Sıklık Tabiat Parkı'nda bulunan ana depoya su taşınacak. Taşınan su, hidrofor sistemi ile parktaki 3 depoya paylaştırılacak.


Parkta 6 noktada su akacak


Sıklık Tabiat Parkında halen 2 noktada su bulunuyor. Parkın alanı büyük, çeşme sayısı da az olunca vatandaşlar piknik için gelirken suyunu da beraberinde getiriyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından artık park içinde 6 noktada su akacak, Çorumlular piknikte su sorunu yaşamayacak.


Ekipler durmaksızın çalışıyor


Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Karaağaç köyü yolunda çalışmalar hakkında teknik bilgi verdi. 500'lük çelik isale hattı bağlantısı yapıldığını, döşenen boruların 110 polietilen olduğuna dikkat çeken Zahir, boruların elektrofizyon kaynak yöntemi ile birbirine bağlandığını vurguladı.


Hafta sonuna kadar tamamlanacak


Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bir kaç gün içinde çalışmalarını tamamlamayı planlanıyor. Hafta sonuna kadar Karaağaç yolundaki su, Sıklık Tabiat Parkına akacak. Hafta sonu Çorumlular Tabiat Parkında su sürpriziyle karşılaşacak. Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi dâhil olmak üzere toplam 640 dönüm alanda kurulu olan Sıklık Tabiat Parkına su yeniden hayat verecek.




Son Güncelleme: 21.08.2014 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2014-08-21 17:01:49

Allah Belediyemizden razı olsun.

banner165