Pirinç deyince akla Osmancık gelir

Etkinliklerle ünü ülke sınırlarını aşan Osmancık Pirinci’nin tanıtıldığını söyleyen Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı...

05 Ekim 2013 Cumartesi 15:45
 Pirinç deyince akla Osmancık gelir

Etkinliklerle ünü ülke sınırlarını aşan Osmancık Pirinci’nin tanıtıldığını söyleyen Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, “Artık ülkenin hangi bölgesinde olursa olsun, pirinç denildiğinde akla Osmancık geliyor.” dedi.

Başkan Yazıcı, “Trakya'dan, Sinop'tan, Samsun'dan birçok çeltik havzasına kadar Türkiye'nin yüzde 80'inde Osmancık Pirinci ekiliyor. Osmancık Pirinci’nin kalitesinden dolayı Rusya'nın yanı sıra Bulgaristan ve Ukrayna'da da ekildiğini biliyoruz. Böyle verimli ve kaliteli bir pirinç ilçemizin dünyaya açılmasına bir vesiledir. Dolayısı ile bu amaçla festival düzenlemekteyiz.” diye konuştu.

Osmancık’ın pirincin yanı sıra aynı zamanda tarih kenti olduğunu ifade eden Başkan Yazıcı, şöyle konuştu; “İlçemizden geçen Kızılırmak bize Allah'ın bir lütfudur. Kızılırmak sayesindedir ki dünya markası olan bir pirincimiz var. Kızılırmak sayesindedir ki nehir üzerine kurulmuş dünya kalitesinde 530 yıllık tarihi Koyunbaba Köprümüz var. Tarihte yerleşim alanları genelde ırmak kenarına kurulur, tarihi Osmancık Kalemiz var. Tarihin ve pirincin başkenti diye ifade ediyoruz bu yüzden Osmancık'ı. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osmangazi Osmancık'ta doğmuştur. İstanbul'un manevi fatihi Akşemsettin Hazretleri Osmancık’ta doğmuştur. Osmanlı'yı Fetret Devri’nden çıkaran İmamzade Halil Paşa ve Koca Mehmet Paşa Osmancıklı’dır. Yine Baltacı Mehmet Paşa Osmancık'ın yetiştirdiği sadrazamlardandır.”

Yöre halkının kendi yetiştirdiği ürünün bereketini yıllardır panayır ve festivallerle kutlandığını ifade eden Kaymakam Üçüncü ise, “Osmancık halkı kendi yöresinin en önemli ürünü olan pirincin bereketini küçük panayırlar şeklinde yıllarca kutlamıştır. Bu etkinlikler 10 yıl önce festivale dönüştürülmüş ve daha geniş organizasyonlarla Osmancık Belediyesi tarafından kutlanmaya başlanmıştır. Elbette bu yörenin önemli bir gelir kaynağı olan pirinç için böyle bir festivalin düzenlenmesi önemlidir.” dedi.

Festivale katılan Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman da, pirinç hasadının bereketli geçmesi temennisinde bulundu..

Çorum Belediyesi Mehter Takımı’nın konserinin ardından Vali Yardımcısı Zaman, Kaymakam Üçüncü ve Başkan Yazıcı, vatandaşlara pilav ikram etti.




Son Güncelleme: 05.10.2013 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.