Planlamanın üzerinde alt yapı

Çorum Belediyesi'nin alt yapıda Eylem planına aldığı altyapı hizmetleri yıl sonunda planlanın yüzde 4 üzerinde gerçekleşti.

23 Ocak 2019 Çarşamba 12:56
Planlamanın üzerinde alt yapı

Çorum Belediyesinin 2018 yılında şehrin alt yapısının güçlendirilmesi için eylem planına aldığı altyapı hizmetleri yıl sonunda planlanın yüzde 4 üzerinde gerçekleşti.

Çorum’u daha konforlu daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını ve hizmet ürettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, 2018 yılı başında yıllık plana aldıkları alt yapı hizmetlerini planlananın üzerinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Gül, “Belediye 2018 eylem planı içerisine aldığımız altyapı yapım işini bitirdik. 2018 yılı için planladığımız çalışmaları yaklaşık yüzde 4’lük oranla planın üzerinde hizmet üreterek tamamladık” dedi.

İÇME SUYU HATTI

Çorum’un sağlıklı ve güvenli su içebilmesi için içme suyuna özel önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, “İçme suyu alanında Çorum’da kurulmuş son sistem bir scada merkezimiz ve laboratuarımız var. Bu merkezlerde şehrin her bölgesinden alınan numuneler ve anlık kalite kontrol sistemleri ile içme suyu sürekli analiz edilerek vatandaşlarımızın sağlıklı su tüketimi sağlanıyor. Bu anlamda sağlıklı suyun musluklarımıza kadar aynı kalitede ulaşması için ihtiyaç hâsıl olan yerlerde yenileme çalışması yaptık, eksik olan yerlere yeni hat döşedik. 2018 yılı içerisinde toplamda 25 bin 850 metre uzunluğunda içme suyu hattı yaptık” dedi ve sadece içme suyu şebekesi olarak 9 bin 375 metre parsel bağlantısı yaptıklarını açıkladı.

KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU

Çorum Belediyesi 2018 yılı içerisinde Çorum şehir merkezi ve mücavir alan sınırları içerisinde toplamda 25 bin 900 metre atık su tahliye hattı döşediğini ifade eden Başkan Gül, vatandaşların aşırı yağış durumunda yaşayacağı mağduriyeti en aza indirmek adına 7 bin metre yağmur suyu tahliye hattı döşediklerini belirtti.

9 MİLYON 506 BİN LİRA MALİYET

2018 yılında Çorum’a kazandırdıkları altyapı hizmetlerinin belediyeye toplam maliyetinin 9 milyon 506 bin Türk Lirası olduğunu ifade eden Başkan Gül, Çorum’un yaşam standartlarını yükseltmek için hizmet ürettiklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 23.01.2019 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165