Projeler tanıtıldı, sertifikalar verildi

2016-2017 Eğitim öğretim yılı “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” Projeleri tanıtım ve ödül töreni 19 Mayıs İlkokulu Konferans Salonu’nda yapıldı.

14 Aralık 2016 Çarşamba 16:39
Projeler tanıtıldı, sertifikalar verildi

2016-2017 Eğitim öğretim yılı “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” Projeleri tanıtım ve ödül töreni 19 Mayıs İlkokulu Konferans Salonu’nda yapıldı.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet BARIŞ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ferda Suiçmez, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar ve Halk Sağlık Şube Müdürü Dr. Ferda Suiçmez “Beyaz Bayrak” sertifikası ve “Beslenme Dostu Okul” belgesi olan okullar hakkında istatistiki bilgiler vererek,  başvuru şartları ve süreç hakkında bilgi içeren birer sunum yaptı.


İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış: “Çocuklar için okullar hayatlarının uzunca bir bölümünü geçirdikleri toplumsal bir alan, kişisel hijyen ve alışkanlıkların geliştirildiği ve sosyalleştiği yerlerdir. Okullarımız temizlik ve hijyen açısından iyi olmalı. Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikası alan okullarımızın sayısının artmasını arzu ediyoruz.” diyerek sağlığın her alanda önemli olduğuna dikkat çekti.


İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise; “Bugün bizim için anlamlı bir gün. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Dolayısıyla geleceğimizin teminatı gençlerimizi hayata hazırlarken kurumlarımızın hem güvenliği, hem de sağlık açısından yeterliliği konusunda ciddi adımlar atmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği okullarımızın sağlık ve hijyen noktasında belli bir seviyeye gelmesi için çalışmalar yapılmaktadır.  Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” uygulamaya konulmuştur. Bu seneki çalışmalar neticesinde ilimizde Beyaz Bayrak için 86 okulumuz müracaatta bulunmuştur.

Bunlardan 56’sı Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Bu sene bir önceki yıla göre 2 kat daha fazla ödül alan okulumuz var. Ayrıca 5 okulumuz Beslenme Dostu Okul sertifikası aldı. Bu sayının her yıl katlanarak devam etmesi arzusundayız. Bu güzel anlamlı günde bugüne kadar sertifikalarını koruyan ve bu yıl yeni sertifikalarını alacak olan okullarımızı, tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Eğitim ortamlarının daha iyi hale getirmek için yaptıkları fedakarlıklardan dolayı yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Program Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

 

 

Son Güncelleme: 14.12.2016 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.