Projelerinden birisi hayata geçti

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın 31 Mart seçimleri öncesi taahhüt ettiği projelerinden birisi olan Mor Taksi hayata geçti.

30 Temmuz 2019 Salı 14:03
Projelerinden birisi hayata geçti

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın 31 Mart seçimleri öncesi taahhüt ettiği projelerinden birisi hayata geçirildi.

15 Temmuz Hürriyet Parkı’nda bugün düzenlenen törene ÇESOB Başkanı Recep Gür, bazı oda başkanları, mahalle muhtarları ile engelliler katıldı.

Engelsiz bir kent için Mor Taksi uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Aşgın, uygulamanın Türkiye genelinde ilk olduğuna dikkat çekti.

Aşgın, “İ l Trafik Komisyonundan merkeze 10 adet Mor Taksi tahsis  edilmesi kararı verdi. Sarı taksi hizmeti veren 4 adet gönüllü plaka sahibi esnaf, engelli vatandaş taşımaya uygun araç satın aldı. Yönetmelikte 5 adet araca bu uygulamaya ihalesiz geçiş için izin verildi. 5 adetten sonraki talepler ihale yöntemiyle plaka satılarak tahsis edilecektir. . Engelli vatandaşlarımız takside taşınmadığı zaman, Mor Taksiler normal vatandaş taşımaya devam edecektir.” Dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut da, belediyeye bu hizmetten dolayı teşekkür etti.

Son Güncelleme: 30.07.2019 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-07-30 14:11:38

Engelli şeritlerinin üstüne kaldırıma veya şeridi kapatacak şekilde önüne araç parkı yapılıyor. Şikayet etmekten bıktım, müdahale eden de görmedim. İl trafik komisyonuna duyurulur.

Avatar
Ertuğrul KAZAK 2019-07-30 17:43:27

Engellilerin büyük bir hevesle beklediği mor taksi uygulaması ile ilgili bir konunun açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

Engelliler mor taksi uygulamasından ne şekilde yararlanacaktır. Hastaneye muayene olmak için mor taksiyi kullanmak isteyen bir engelli ücret ödeyecek midir? Ücret ödenecek ise, taşıma ücretini kim karşılayacaktır.

Engellilerin çoğunluğu devletten sakat aylığı yada bakıcısı engelli bakım parası almaktadır. Durumu iyi olan engellilerin zaten kendilerine ait özel arabaları vardır.

Engelliler hastaneye muayene olmak için mor taksiye ücret ödeyecek ise, bu hizmet engelliye ne yarar sağlayacaktır.

Bu önemli konunun açıklığa kavuşturulması için ilgililerden kamuoyunu bilgilendirici açıklama bekliyoruz.