Ramazan Kur’anla bütünleşmedir

Özgür Der Şube Başkanı Murat İslam, Ramazan ayının Kur’anla bütünleşme ve sabır ve azim ayı olduğunu hatırlattı.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 19:18
Ramazan Kur’anla bütünleşmedir

Özgür Der Şube Başkanı Murat İslam, Ramazan ayının Kur’anla bütünleşme ve sabır ve azim ayı olduğunu hatırlattı

Ramazan’ın Kur'an'ın bu ayda indirilmeye başlanması ve Allah'ın, formu, şekli belli, en somut emirlerinden bir olan orucu bu aya has kılması nedeniyle mübarek olduğunu hatırlatan İslam, kendimizi, aklımızı, tasavvurumuzu, çevremizi Kur'an'la yeniden ölçüp ıslah olacağımız ay olan Ramazan’ın mübarek olmasını niyaz etti.

İslam, açıklamasında şöyle dedi;

Rabbimiz tüm mazlum ve mustaz'afları Ramazanı layıkıyla değerlendirip, layıkıyla yaşayanlardan kılsın! Ayaklarımızı sabit kılsın ve bizleri takva sahiplerine önderler eylesin!

Ramazan Kur'an'ın bu ayda indirilmeye başlanması ve Allah'ın, formu, şekli belli, en somut emirlerinden bir olan orucu bu aya has kılması nedeniyle mübarektir…

Hayatımızı Kur'an'a göre ayarlıyor, onun gösterdiği yoldan yürümeye gayret gösteriyorsak Kur'an bizim için 'hâdi'dir.

Haram-helal, hayır-şer, doğru-yanlış, güzel-çirkin, temiz-pis, faydalı-zararlı ayrımını Kur'an'a göre yapıyorsak Kur'an bizim için 'furkan'dır.

İNSAN ORUÇ TUTAR, ORUÇ TA İNSANI TUTAR

Ramazan ayını değerli kılan bir diğer neden de 'bizden öncekilere de farz kılınan' orucun bu ayda tutuluyor olmasıdır.

Oruç, insanı diğer mahlûkattan ayıran en önemli salih amellerden biridir. İnsan iradesinin ürünüdür.

İnsan, oruçla istek ve arzularına kontrol ederek onların mahkûmu değil hâkimi olur.

İnsanı her türlü fena işi yapmaktan alıkoyan bir kalkandır oruç. İnsan oruç tutar, oruç da insanı tutar.

İnsanın derununda taşıdığı fücurun dizginlenip takvanın takviye edildiği ameldir oruç.

Oruç, "Bırakınız yapsınlar, bırakınız tüketsinler!" felsefesinin dünyayı getirdiği bataklığa karşı "Dilediğin gibi tüketemezsin" uyarışıdır. Modernizme meydan okumadır.

RAMAZAN TÜKETİM ÇILGINLIĞI DEĞİL, ISLAH VE ARINMA AYIDIR

Ramazan gibi nefsin engellendiği, arzu ve isteklerin kontrol altına alındığı bir ayda tüketimin artması anlaşılabilir değildir.

İslami tezahürlerle kavgalı olduğu aşikâr olan birçok yerel ve uluslararası firmanın ürünlerini Ramazan'a vurgu yaparak pazarlamaları, Ramazanla ilgili dev bütçeli reklam kampanyaları düzenlemeleri bizleri düşündürmeli.

RAMAZAN DİRENİŞ AYIDIR

Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde direnen Suriye halkı Rusya, İran, ABD ve Esed zalimine karşı onurluca mücadele etmeye devam etmektedirler.

Gazzeli kardeşlerimiz rızkımızı veren Allah’tır deyip, Sırat-ı Müstakim üzerinde dimdik ilerlemekte. Filistinli Müslümanlar hepimize emanet olan Mescid-i Aksa’yı kadın, çocuk, yaşlı demeden bedenleriyle korumakta. Mısır'da İslami direniş şehitlerine, zindanlara ve idam kararlarına rağmen darbecilere karşı direnişlerini sürdürmektedirler.

Irak'ta, Arakan’da, Afganistan’da, Somali’de, Libya’da, Mali’de, Doğu Türkistan’da, Orta Afrika'da ve dünyanın birçok yerinde Müslümanlar Allah dedikleri için zulüm altında, tüm bunlara rağmen her sahurda Allah’ın adıyla oruca başlayan, her iftarda Allah’ın adıyla orucunu bitiren kardeşlerimiz var…

RAMAZAN KUR'AN'LA BÜTÜNLEŞME AYIDIR

Ramazan Kur'an'la bütünleşme ayıdır. Kur'an'dan nasipsiz olanlara, Allah'ın vahyini ulaştırma ayıdır. Geçmiş kirlerden arınma, gelecek on bir ayı Ramazan kılmaya hazırlıktır. Toplumda yaşanan ahlaki, siyasi, ekonomik, sosyal sapmaların rayına oturtulması için bir fırsattır.

Ramazan; tüketim, eğlence, on bir ay boyunca günah işleyip bunlardan arınma ayı değildir. Rutinleşmiş, âdet hâline gelmiş olan ibadetlerimize yeniden ruh kazandıracağımız, kulluğumuzun bilinçli yansımaları hâline getireceğimiz bir aydır.

Kendimizi, aklımızı, tasavvurumuzu, çevremizi Kur'an'la yeniden ölçüp ıslah olacağımız ay olan Ramazanımız mübarek olsun…

Rabbimiz tüm mazlum ve mustaz'afları Ramazanı layıkıyla değerlendirip, layıkıyla yaşayanlardan kılsın! Ayaklarımızı sabit kılsın ve bizleri takva sahiplerine önderler eylesin!"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.