Ramazan'da denetimler arttı

Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması, ticaretin etik bilgiler ışığında önünü açmak, haksız rekabeti engellemek ve çiftlikten sofraya gıda güvenliğini sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının önemli görevlerinden biri olan gıda denetim ve kontrol hizmetleri, ramazan ayı münasebeti ile artarak devam etmekte.

01 Temmuz 2016 Cuma 10:13
Ramazan'da denetimler arttı

Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması, ticaretin etik bilgiler ışığında önünü açmak, haksız rekabeti engellemek ve çiftlikten sofraya gıda güvenliğini sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının
 önemli görevlerinden biri olan gıda denetim ve kontrol hizmetleri, ramazan ayı münasebeti ile artarak devam etmekte.


Konu hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş “Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak rutin olarak yapmış olduğumuz gıda denetimlerini, gıda satış ve tüketimin yoğun olduğu ramazan ayında daha da önem vererek, tüm gayretimiz ve imkânlarımızla gerçekleştirmekteyiz. İl ve İlçelerimizde başta un ve unlu mamuller, fırın pasta hane,  gibi gıda işletmeleri olmak üzere, üretim, satış, toplu tüketim alanlarında Gıda Kontrol Görevlilerimiz tarafından etkin bir şekilde denetimler yapılmaktadır.


'Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenilirliği'
 anlayışı ile hayvan sağlığı ve refahı, bitki sağlığı ve çevrenin korunmasını dikkate alarak insan sağlığı ve tüketici menfaatlerinin en üst seviyede korunmasını temin etmek gibi önemli bir sorumluluğu en etkin ve tüm gayretimiz ve imkanlarımızla yerine getirmeye çalışmaktayız. Ramazan ayı boyunca, başta unlu mamuller, pastacılık ürünleri üreten işletmeler ve fırınlar olmak üzere 282 gıda işletmesinde denetimler yapılmış, mevzuata aykırı davranan gıda işletmelerine İdari Yaptırım Kararı uygulanmıştır.” Dedi.

            ‘En iyi Gıda denetçisi tüketicinin kendisidir’ diyen İl Müdürü E. Elfaz Ermiş,  Vatandaşların gıda ürünlerini satın alırken dikkatli davranmalarını isteyerek, “Gıda ile ilgili her türlü şikayet ve taleplerini Türkiye’nin her yerinden ulaştırabilmesi için Bakanlığımızca oluşturulan “ALO GIDA 174” hattı yılın her günü 24 saat süresince hizmet vermektedir. Alo Gıda 174 hattına yapılan şikayet ve bildirimlerin tamamı anında değerlendirmeye alınmakta ve sonuçları internetten takip edilebilmektedir” Dedi.

               Denetimlerle ilgili açıklama yapan İl Müdürü E. Elfaz Ermiş “Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için önceliklidir. Huzur ve dayanışma içerisinde geçirdiğimiz ramazan ayının ardından gelen ramazan bayramını kutlar, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.” diye konuştu.

 

 

 

Son Güncelleme: 01.07.2016 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.