Ramazanda Mülteciler Unutulmadı

GÜL-DER / Çorum İyilikder ramazanda yetimleri ve muhacir aileleri yalnız bırakmadı.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 10:15
Ramazanda Mülteciler Unutulmadı

GÜL-DER / Çorum İyilikder ramazanda yetimleri ve muhacir aileleri yalnız bırakmadı.

GÜL-DER Yönetim Kurulu üyesi ve Çorum İyilikder temsilcisi Yavuz Bozdoğan, Ramazan ayı içerisinde GÜL-DER ve Çorum İyilikder olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Yavuz Bozdoğan özetle “ Muhacir ve Ensar kavramlarını peygamber sünnet-i seniyyesi ile öğrenen ve içselleştiren Gül-Der camiası, Çoruma yerleşen, bizlere emanet olan muhacir aileleri ve yetimleri, ensar olmanın mutluluğu ile kucakladı ve onlara yalnız olmadıklarını hatırlattı. Bu günlerinde gelip geçici olduğunu, bu günlerin fırsat günleri olduğunu bilen hayırseverler, insanlığın ölmediğini göstererek; gönüllere Çorumluların misafirperverlik ruhunu işleyip ümmet olmanın gururunu nakşettiler.

GÜL-DER / Çorum İyilikder olarak ramazan boyunca muhacir ailelere 135 adet yardım paketi ulaştırıldı. Ümmetin emaneti olan çocukların, bayramda mutlu olmaları için imkânlar dâhilinde ve hayırseverlerin katkısı ile 75 adet giysi ve 20 çift ayakkabı hediye edilerek yüzlerinin gülmesi sağlandı.

GÜL-DER / Çorum İyilikder olarak başlatılan yetim projesi ile 30 yetime sponsorluk yapılmaktadır. Yetim gönüllülerinin bağışları her ay düzenli olarak yetimlere ulaştırılmaktadır. Ayrıca Ramazan ayı içerisinde bizlere ulaşan zekât ve fitreler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmıştır. Dünya Yetimler günü dolayısı ile ramazanın 15. Günü, sponsor aileler yetimlerini ziyaret ederek birlikte iftar ettiler. Bu yapılan faaliyet ile Muhacir ve Ensar kardeşliği pekiştirilmiş ve kalplerin kaynaşması sağlanmıştır.

GÜL-DER / Çorum İyilikder olarak kalabalık ve ihtiyaç sahibi 5 mülteci aileye hayırsever kardeşlerimizin yardımları ile yeni çamaşır makinesi alınarak hediye edildi.” Dedi.

Yavuz Bozdoğan ”GÜL-DER olarak; bizlere inanan, güvenen hayırsever insanların emeklerini, maddi ve manevi desteklerini kuşanarak, gönüllülükle yapılan bu hizmetlerin ve yapılan yardımların Allah katında kabul görmesini umuyoruz. Rabbim; Emeği geçen tüm hayırsever ve gönüllülere sağlık, sıhhat ve iki dünyada da iyilikler ihsan eylesin, evlerine bereket ve huzur versin. “ diyerek konuşmasını tamamladı ve duyarlı Çorum halkına teşekkürlerini iletti.      

Son Güncelleme: 09.07.2016 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165