Resen atamaya itiraz etti

Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Tekin Çınar, öğretmenlerin resen...

20 Ağustos 2014 Çarşamba 15:36
 Resen atamaya itiraz etti


Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Tekin Çınar, öğretmenlerin resen atanmalarının hukuki sonuçlar doğurabileceğini bildirdi.


Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre eğitim kurumlarının norm kadroları yeniden belirlenmeden resen atamaları yapıldığı için mağduriyetlere neden olduğunu ve hukuki sonuçlar doğurabileceğini bildiren Çınar, zorunlu çalışma yükümlüsü olan öğretmenlere Haziran dönemi iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme duyurusuyla başvuru hakkı verildiğini ve bu öğretmenlerin bir kısmının tercihleri doğrultusunda boş olan zorunlu hizmet bölgelerine atanmaları yapıldığını kaydeti.


Çınar, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Bunlardan başvuruda bulunmayanların atamaları Bakanlıkça resen yapılacaktır.” hükmü doğrultusunda zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenler resen atanmıştır. Görüldüğü üzere Yönetmeliğin 28. maddesi ile söz konusu duyurunun 5-a  maddesi incelendiğinde zorunlu hizmete tabi öğretmenler, il içinde veya iller arasında tercihleri alındıktan sonra yerleştirmelerinin yapılamaması veya zorunlu hizmete tabi olduğu halde atanmak için hiçbir tercih bulunmayanların veya  tercihlerine atanamayanların, atanması resen yapılmıştır.


Okul Müdürlükleri veya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından MEBBİS güncellemelerinde "Zorunlu Hizmet" bilgileri kurumlarınca yanlış girilen veya özür durumları dikkate alınmayarak resen atamaları yapılmış olan öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Sendika Genel Merkezinin  Bakanlık yetkilileri ile görüştüğünü, yapılan görüşme sonucunda Bakanlık yetkililerinin taleplerini olumlu karşıladığını söyleyen ÇINAR, “özür durumları dikkate alınmayan veya zorunlu hizmet bilgileri hatalı olup resen atamaları yapılan öğretmenler kurumlarına dilekçe ile başvuru yapmaları halinde zorunlu hizmet bilgilerinde gerekli düzeltmelerin yapılacağı belirtilmiştir. Özür durumları dikkate alınmamış veya zorunlu hizmet bilgileri yanlış girilen öğretmenlerin talebi halinde resen yapılan atamaların iptali söz konusu olabilecektir.


2014 yılı il içi ve iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuruda, kendilerine norm kadro yokluğu nedeniyle başvuru ekranı açılmayan zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlerin, 18.06.2014 tarihinde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre eğitim kurumlarının norm kadroları yeniden belirlenmeden resen atamaları yapıldığı için mağduriyetlere neden olduğundan hukuki sonuçlar doğurabilecektir”




Son Güncelleme: 20.08.2014 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165