Restorasyon yapılmış ama...

Kargı Kaymakamı Emre Çiftçi, Oğuz köyünde bulunan tarihi camiyi inceledi

27 Kasım 2017 Pazartesi 13:12
Restorasyon yapılmış ama...

Kargı Kaymakamı Emre Çiftci Oğuz Köyü’nde bulunan ve 16. Yüzyılda yapıldığı tahmin edinilen tarihi Oğuz Cami’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Kaymakam Çiftci’ye cami hakkında bilgiler veren köy muhtarı Mustafa Kader, caminin kimin tarafından yaptırıldığının bilinmediğini belirterek, "Yapı tarzından 16. Yüzyılda yapıldığı düşünülüyor. Osmanlı mimarisindeki tek kubbeli camiler gurubundan olan camimizin önünde bir son cemaat yeri vardır. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla cami orijinalliğinden uzaklaşmıştır." dedi.
Oğuz Köyü Cami’nin Kargı için bir ayrıcalık olduğunu belirten Kaymakam Çiftci, bu gibi tarihi yapıların gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu söyledi.
Daha sonra köy konağında köy halkı ile bir araya gelen Kargı Kaymakamı Emre Çiftci, burada köy muhtarı ve vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi. Mesai saati gözetmeksizin halkın huzuru ve sükûneti için 24 saat çalıştıklarını belirten Kaymakam Çiftci, "Hizmet anlayışımızda mesai saati ve tatil kavramı yok. Sizlerin huzur ve sukûneti için 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Sorunlarınızı istediğiniz her zaman bana iletebilirsiniz. Vatandaşlarımız istediği zaman bana ulaşabilirler’’ Şeklinde konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 27.11.2017 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.