'Resulullah’ı örnek alalım'

Fasl-ı Bahar Gençlik Kulübü Derneği tarafından ‘Kullukta, Ahlâkta, Âdapta En Güzel İnsan Peygamberimiz (S.A.V.) konulu konferans düzenlendi.

21 Şubat 2016 Pazar 16:24
'Resulullah’ı örnek alalım'

Fasl-ı Bahar Gençlik Kulübü Derneği tarafından ‘Kullukta, Ahlâkta, Âdapta En Güzel İnsan Peygamberimiz (S.A.V.) konulu konferans düzenlendi.


Eğitim Kültür ve İlmi Araştırmalar Derneği (EKADER)’nin katkılarıyla önceki gün Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Program Buhara Camii Müezzin Kayyımı Tevfik Açık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Konferansa konuşmacı olarak katılan İlâhiyatçı ve Araştırmacı-Yazar Adem Saraç, insanların Hz. Peygamber’i tam olarak örnek alamadığını belirterek, “Ey Allah’ın Resulü seni çok seviyoruz demek yetmiyor.” dedi.


Adem Saraç, konuşmasına şöyle devam etti:


“İnsanın gönlünü, ruhunu coşturan şeydir Hz. Muhammed (sav) için bir araya gelmek. Elbette ki bir konferansta peygamberimizin örnekliğinin bitmeyeceği hepimizce malumdur. Hz. Peygamberimiz en güzel örnektir.   Hak Teala kulun saniyelik bile olsa kendisinden kopmasına razı değildir. Allah’tan böyle kopmayan kul onun gönderdiği peygamberdeki örneği görecektir. Örneği görecek gözün ve gönlün sahibi olacaktır. Bize hayat veren, bize nefes veren, bizi yaşatan, bizi güzel düşündüren, bize secde etme şerefi bahşeden Allah kıyamet günü ‘Ey kulum ben hep seninleydim sen kiminleydin’ diye soracak. Çok eksiğimiz var. O yüzden örneği örnek alamıyoruz. Ey Allah’ın Resulü seni çok seviyoruz demek yetmiyor. Seven sevdiğinin yolunda olur, o yolda ölür o yolda ki çektiği çile ona sıkıntı vermez muhabbet verir. Hesabın sorulacağını bile bile yokmuş gibi davranmak hiç akıl işi değil. Efendimizi örnek alacağız ve kapasite sahibi olacağız. Diğer yandan asıl varacağımız yer olan ahirete hep hazırlıklı olacağız ki Resulullah’ı örnek alabilelim ve çokça Allah’ı zikredelim.”




Son Güncelleme: 21.02.2016 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.