Sağlık, eğitim ve Tarım'a talimat

Vali üç ayrı kurumdan brifing aldı, üst makamların talimatlarını iletti

17 Ekim 2017 Salı 11:15
Sağlık, eğitim ve Tarım'a talimat

Vali Necmeddin Kılıç’ın Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü idarecilerinden brifing aldığı bildirildi.
Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Valilik toplantı Salonu’ nda Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlayan toplantı, İl Sağlık Müdürlüğü toplantısının ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantısı ile geç saatlere kadar devam etti. Geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan valiler toplantısına katılan Vali Kılıç, üst makamların talimatlarını kurum yöneticilerine iletti.
Vali  Kılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantısında yaptığı konuşmada, eğitimde kalitenin yükseltilerek milli manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmenin önemine değindi. Okul öncesi eğitim, güvenli okul, değerler eğitimi ve devlet-millet işbirliği konuları başta olmak üzere yapılması gereken çalışmalar konusunda üst makamların talimatlarını aktardı. Ayrıca, geçtiğimiz hafta sonu Bayat İlçesi ve merkeze bağlı 13 köyde incelemelerde bulunan Vali Kılıç, taşımalı eğitim, okul servisleri ve halkın diğer giderilmesi gereken ihtiyaçları konusunda Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e talimat verdi.
Sağlık Müdürlüğü toplantısında, Çorum’da sağlıkta kurumsal yapılanma değerlendirildi. Poliklinik hizmetleri, acil, diş ve mhrs-merkezi hasta randevu sistemi başta olmak üzere, hasta memnuniyetinin yükseltilmesi konuları ele alındı. Kurum çalışmaları hakkında brifing alan Vali Kılıç, Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk’e verdiği talimatta sağlıkta hasta memnuniyetinin artırılmasını istedi. Vali Kılıç, sağlık çalışanlarına yönelik menfur saldırıların asla kabul edilemeyeceğini kaydetti


Gecenin son toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yöneticileri ile yapıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Sarı’dan brifing alan Vali Kılıç, Çorum’ da sulu tarımın artırılması, nadas alanlarının azaltılması, gıda güvenliği, tarladan sofraya kaliteli ürün üretilmesi, gelir getirici faaliyetlerin artırılması konularında talimat verdi. Bitkisel üretim ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda üretici birlikleri ve meslek örgütleri ile ortak çalışmalar yapılması konularına değinen Vali Kılıç, Çorum’un potansiyelinin artırılarak kullanılmasını istedi.




Son Güncelleme: 26.07.2018 00:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165