Şahinbaş sert çıktı

Toç Bir Sen Şube Başkanı Yusuf Şahinbaş, zorunlu Rotasyona zemin hazırlayanların bugün timsah gözyaşı döktüğünü bildirdi.

19 Ağustos 2014 Salı 15:06
 Şahinbaş sert çıktı


Toç Bir Sen Şube Başkanı Yusuf Şahinbaş, zorunlu Rotasyona zemin hazırlayanların bugün timsah gözyaşı döktüğünü bildirdi.


Yetkili sendika TOÇ BİR-SEN olarak, Orman Genel Müdürlüğü’nün, sosyal tarafların görüş ve önerilerini dikkate almadan çıkardığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin asla günün koşullarına uygun olmadığını ve biran önce değiştirilmesi gerektiğini aylardır alanlardan haykırdıklarını hatırlatan Şahinbaş, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Orman Genel Müdürlüğü personeline bugün uygulanan atama ve yer değiştirme yönetmelikleri çalışanları mağdur etmektedir. Mağdur olan çalışanlarımızın vebali de OGM’nin önceki yıllarda uyguladığı atama ve yer değiştirme yönetmeliklerinin hepsine dava açarak, söz konusu yönetmeliklerin bugünkü haliyle yayımlanmasına sebep olanların, yani Gezi olaylarında 3 ağaçla bir milletin sözde uyanışını bekleyenler ve bugüne kadar çalışanlarımızın hiçbir sorununun çözümü için çalışmayarak “çamur at, tutmazsa izi kalsın” felsefesi ile hareket edenlerindir. Bunların iş bilmezliği ve aymazlığı, bugün yüzlerce orman çalışanımızı ve ailelerini çok zor bir duruma itmiştir. Daha önceki yıllarda kurum tarafından uygulanan yönetmelikleri, sırf “iş yapıyor, çalışıyor” gibi gözükmek için sonuçlarını düşünmeden kurumlarla çatışarak mahkemeye taşıyan, sadece üyelerinin değil tüm çalışanların hayatlarını tepe takla eden oda yönetimleri ve sendikalar bugün timsah gözyaşları dökmektedir.


Şimdi soruyoruz; dün, Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandığında dönemin genel müdürünü arayıp teşekkür eden iş bilmezler, bugün ne değişti de timsah gözyaşı döküp, güya rotasyona karşı platform oluşturuyorsunuz? Dün mü aklınız başınız da değildi, yoksa bugün mü? Yoksa bunca orman çalışanının yerleriyle yurtlarıyla oynadığınızı sonradan mı fark ettiniz?


Söz konusu yönetmeliklerin bugünkü haliyle uygulanmasına sebep olanların, timsah gözyaşı döküp sonra kapalı kapılar arkasında sevinenleri,  çalışanlarımızın ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.


Orman Genel Müdürlüğü’nü ise bir kez daha acilen yapılan atamaları gözden geçirmeye, yüzlerce çalışanımızın aile düzenlerini perişan edecek yönetmeliği çalışanlarımızı mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlemeye çağırıyoruz.”




Son Güncelleme: 19.08.2014 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165