Şahiner hakkında suç duyurusu

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner hakkında suç duyurusunda bulundu

17 Ekim 2018 Çarşamba 19:13
Şahiner hakkında suç duyurusu

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan ve yönetim kurulu üyeleri Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Başkan Şahiner’in kendisine ait arazide belediyeye ait iş makinaları ile hafriyat çalışması yaptırdığı iddia edildi. Öte yandan Ankara-Samsun Karayolu üzerine Mavi Ocak Tesisleri karşısındaki arazide belediyeye ait iş makineleri ile yapıldığı ileri sürülen hafriyat çalışmasının suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile durdurulduğu öne sürüldü.

ÖZKAN’DAN SORULAR

AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, yaptığı açıklamada, olayın hem ahlâkî hem de hukukî olmadığını savunarak, “Daha yakın yerden hafriyat alabilecekken 14 kilometre (gidiş-geliş) uzaklıktaki kendi arazinden neden getiriyorsun? 250 bin lira değerindeki hafriyatı sanki belediyeye bağışlamış gibi konuşuyorsun. Arazindeki hafriyatı kaldırmak için belediyeye ne kadar ödeme yaptın? Diğer taraftan bu yapılan hafriyat çalışmasının belediye araçlarının yerine özel bir firmaya yaptırsaydın ne kadar ödeyecektin? Amaç meyilli olan, kot farkı olan arazini Ankara-Samsun karayolu hizasına getirmek mi? Kendi arazini değerlendirmek mi istiyorsun? Hafriyat taşımasını bedavaya mı getirmeye çalışıyorsun? Bundan rant mı elde edeceksin?” diye sordu.

AMAÇLARI SUNGURLU’YA HİZMETİ ENGELLEMEK

AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan’ın iddialarını Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner’e sorduk.

İşte Şahiner’in o iddialara cevabı: “Olay şu. Sungurlu’da eski ilçe stadyumu vardı. AK Parti Belediyesi zamanında 10 yıl uğraştılar, takas yapamadılar. Biz Sungurlu Belediyesi’nde göreve seçildikten 6 ay sonra takası yaptık. Sungurlu Kentpark Projesi’ni hazırladık, bu projede havuz, sinema, eğlence merkezleri vardı. AK Parti Belediye Meclis Üyeleri projeyi reddetti. Ama Kentpark projesi Sungurlu’da hemşehrilerimizin dört gözle beklediği bir projeydi. Biz de bu projelerimizi aslına uygun olarak bitirdik. Aralık ayına kadar da burasını hizmete alacağız. Bunlar yaptırmamak için uğraşıyorlar. Suç duyurusu dedikleri konuya gelirsek; 25 senedir kendime ait olan ve 25 senedir ekilmeyen bir arazi.  Kentpark 17 bin m2 alan. Burasının dolgusunu kısa mesafe olması ve belediyeye fazla maliyet çıkmasın diye bedelsiz bir şekilde taşıyoruz. Suç duyurusunda bulunulduktan sonra Jandarma toprağın nereye götürüldüğünü tespit ediyor. Arazi şahsımızın, hafriyatın döküldüğü alan belediyenin Kentpark yatırımı. Şayet daha uzak mesafe olsa 20 kilometreden dolgu getirilecek. Burası mücavir alan içinde mesafe 2.5 kilometre. Kısa mesafeden dolgu malzemesi getirildiğinde 25-30 lira yakıt, dışarıdan alsak 200-250 lira belediye kasasından para çıkacak. Bunların amacı Sungurlu’ya hizmeti engellemek. Buna da güçleri yetmeyecek.”

Son Güncelleme: 17.10.2018 22:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165