Şahiner'in sözlerine aynı sertlikte cevap

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Vali ve milletvekillerini İskilipli Atıf Hoca üzerinden sert sözlerle eleştirdi, aynı sertlikte cevap gecikmedi.

16 Şubat 2022 Çarşamba 15:41
Şahiner'in sözlerine aynı sertlikte cevap

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Vali Çiftçi’nin İskilipli Atıf’a gösterdiği alakanın yüzde 1’ini Çorum’un en büyük ilçesi Sungurlu ve Sungurlu halkına göstermediğini iddia ederek, hem iktidar milletvekillerini hem de şehrin valisini İskilipli Atıf Hoca üzerinden sert bir üslupla eleştirdi. Şahiner’e cevap Atıf Der Başkanı Mustafa Lek’ten geldi. Lek, yaptığı açıklamada, “İskilipli Atıf Hocamızı da büyük bir muhabbetle seven güzel Sungurlumuzun, Şehrül-Emin sıfatını taşıyamadığını üzülerek gördüğümüz Belediye Başkanı; polemik dilinin hakim olduğu, ucuz ve basit siyaset ürünü bir açıklama yapmıştır. Çorum merkez ve ilçelerinde vatandaşlarımızın daha önce benzeri görülmemiş muhabbet ve sevgisine mazhar olan kıymetli valimizi yıpratma siyasetinin de ‘Haşhaşi’ zihniyetinin bir kalıntısı olduğunun farkındayız. Valimize yapılan operasyonlara da asla müsaade etmeyeceğimizi büyük bir kararlılıkla ifade etmek isteriz.”ifadelerine yer verdi.

İLK AÇIKLAMA ŞAHİNER’DEN

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, bugün sabah saatlerinde bir açıklama yaparak, Vali Mustafa Çiftçi ve iktidar milletvekillerini İskilipli Atıf Hoca üzerinden hedef aldı. Sungurlu’nun sorunları ve talepleri ile ilgili yapılan başvuruların Vali tarafından sürekli reddedildiğini ileri süren Şahiner, şöyle dedi: “Sungurlu’nun %85 suyunu karşılayan Salman köyü su havzasında pancar ekimi, bu havzanın 3/2’sini alıyor. Sungurlu’ya su kalmıyor. Yazın su sıkıntısı ile karşı karşıya kalacağız. Bunun için daha önce buralarda pancar ekiminin yapılmamasını talep ettik. Ancak talebimiz Vali tarafından reddedildi. Tekrar başvuru yaptık, yine reddedildi. İlçemiz büyük bir su problemi ile karşı karşıya. Siz devletin valisi olarak Çorum ve ilçelerinin sorunları hususunda adaletli olamadınız. Her geçen gün gelişen bir ilçeye sırf muhalif bir belediye olduğu için iktidar partisinin emrettiği gibi muamele gösterdiniz.

‘SİZİNKİ KERBELA’DA YEZİD ZİHNİYETİ’

Defalarca Sungurlu’da bu yaz su sıkıntısı hat safhada olacak. Artık somut adımlar atılması gerekiyor dedik ne AK Partili vekillere ne de devletin valisine sesimizi duyuramadık. Kilometrelerce mesafeden Çorum’a su getiren zihniyet, Sungurluya 6 kilometre mesafedeki Evci Göleti’nden su getirmeye yanaşmıyorsa siz hala Kerbela’da Yezid zihniyeti taşıyorsunuz demektir. Ama size Sungurlu’yu yedirtmem. Sungurlu kamuoyu, Şahiner’in göreve geldiği günden beri 9 su kuyusu bulunan Salman Köyü’ne, 8 senede Salman, Akçalı ve şehir merkezine 13 kuyu daha açan Şahiner’i de, 6 kilometre öteden ilçeye su getirmeyerek ilçeyi ‘Kerbela’ya çeviren AK Partili vekilleri ve valiyi de unutmayacaktır."

‘MİLLETVEKİLLERİ SUNGURLU’NUN SU ÇIĞLIĞINA KULAK TIKIYOR’

Şahiner, iktidarın Çorum temsilcilerinin ‘Vatana ihanet’ iddiasıyla idam edilen İskilipli Atıf Hoca’nın anmasına koşa koşa gittiğini belirterek, şöyle devam etti: “Sungurlu halkının su çığlıklarına kulak tıkayanlar, İskilip’e koşarak gidiyorlar. Bu ilçe size zamanı gelince sandıkta hesap soracak. Bu ilçe için talep edilen ve sizler tarafından reddedilen, yapmadıklarınızın da karşılığını mutlaka alacaksınız. Sungurlu benim hayalim. İlçem için ben kendimden vazgeçmişim Allah’tan başkasından korkmam. Size tavsiyem Sungurlu’yu karşınıza almayın."

ŞAHİNER’E AYNI SERTLİKTE CEVAP GECİKMEDİ

Şahiner’in başta Vali Mustafa Çiftçi ile milletvekilleri ve merhum İskilipli Atıf Hoca’ya yönelik sözlerine cevap gecikmedi.
Atıf Der Başkanı Mustafa Lek, Şahiner’in sözleriyle Sungurlu’nun şehr-ül emini sıfatını taşıyamadığını savundu.

İşte Atıf Der Başkanı Mustafa Lek’in o açıklaması:

“Milli ve Manevi değerlere bağlı, İskilipli Atıf Hocamızı da büyük bir muhabbetle seven güzel Sungurlumuzun, Şehrül-Emin sıfatını taşıyamadığını üzülerek gördüğümüz Belediye Başkanı; polemik dilinin hakim olduğu, ucuz ve basit siyaset ürünü bir açıklama yapmıştır.

HUKUK BİLGİSİ, NOSYONU OLMAYAN...

Şu apaçık bir şekilde bilinmelidir ki, hiç kimse gündelik siyasetine Şehidimiz İskilipli Atıf Hocamızı alet edemez, etmemelidir. Buna en başta biz müsaade etmeyiz. Hukuk bilgisi ve nosyonu olmayan, atanmış kişiler tarafından sevk ve idare edilen İstiklal Mahkemelerinin, duvarlarında ‘İstiklal Mahkemeleri Allah’tan başka kimseden korkmaz’ tabelaları asılı idi. Aynı despot kafanın bu kez de Sungurlu’da tezahür ettiğini esefle görüyoruz. ‘Allah’tan başka kimseden korkmam’ diyenlerin neler yaptığını bu aziz millet geçmişte çok gördü. Ve onların adları, sanları unutuldu. Tarihin utanç vesikalarında yerlerini aldılar. Şimdi soruyoruz: İskilipli Atıf Hocamıza karşı bu hadsiz/seviyesiz yaklaşımın onda birisini hemşehrin, görünür/görünmez- açık/gizli siyasi ortaklarının devrimci şehit saydıkları, ülkücü camianın hasmı olan ve her sene Sungurlu’da çekiç oraklı kırmızı bayraklarla anılan İbrahim Kaypakkaya’ya gösterebildiniz mi? Yoksa o anma programlarının gizli finansörlüğünü ve destekçiliğini mi üstlendiniz?

'KENDİ BECERİKSİZLİĞİNİZİN, ACİZLİĞİNİZİN VE İLETİŞİM PROBLEMİNİZİN TEZAHÜRÜ'

Tüm yerel yetkiler elinde olan, ilçe bütçesini idare eden hizmet makamındaki bir kişi ‘Sesimi duyuramıyorum’ diyorsa, bu kendi beceriksizliğinin ve kötü ilişki yönetiminin sonucundan başka bir şey değildir. İş polemiğe gelince Çorum’da eski devlet hastanesinin binasını yıkmaya talip olan, havaalanı inşaatını belediye olarak üstlenmek isteyen birinin ilçesinin su sorununu çözememesi bir acizliğin itirafından başka bir şey değildir. Hizmet makamına gelen kişi tekeden süt çıkartmasını bilmelidir. Binaenaleyh, sesinizi duyuramıyorsanız iletişim sorununuzu giderecek yöntemlere başvurmanızı tavsiye ederiz. Çirkef siyaset yerine hizmet siyaseti yapmaya başladığınız gün emin olun ki, sorunlarınız bitecek ve çözüme kavuşacaktır. ‘Tarımsal sulama için yapılmış bir göletten ve pompajlardan tarımsal sulama yapılmasın’ teklifiniz Sungurlu’ya, Sungurlu çiftçisine, Sungurlu üreticisine bir hakarettir. Bu yaklaşımla, Sungurlu şehir merkezinde yaşayan kardeşlerimizin sorununu popülist, ucuz siyaset yaparak gidermek adına Sungurlu köylerinde yaşayan üreticilerimize elitist, şehirli/köylü ayırımı yapan sorunlu bakış açınınızı da Sungurlu halkı unutmayacaktır. Sizi Başta Sungurlu çiftçilerimiz, üreticilerimiz olmak üzere Sungurlulu kardeşlerimize şikayet ediyoruz.

'SAYIN VALİMİZE OPERASYONLARA İZİN VERMEYİZ'

Şehit İskilipli Atıf Hocamıza iftiralar attığınız bu hadsiz açıklamanızda bir taşla iki kuş vurma edası ile  Çorum merkez ve ilçelerinde vatandaşlarımızın daha önce benzeri görülmemiş muhabbet ve sevgisine mazhar olan kıymetli valimizi yıpratma siyasetinin de ‘Haşphaşi’ zihniyetinin bir kalıntısı olduğunun farkındayız. Valimize yapılan operasyonlara da asla müsaade etmeyeceğimizi büyük bir kararlılıkla ifade etmek isteriz. Zamanın ittihatçılarının baskı ve oyunları ile yaklaşık 1,5 sene Sungurlu’da sürgün hayatı yaşayan ve bu vesile ile Sungurlu’da iz bırakan, Sungurlulu kardeşlerimizin atalarının sevgi ve muhabbetine mazhar olan, fahri Sungurlulu da diyebileceğimiz İskilipli Atıf Hoca ve Sungurlu’da da hizmetleri olan Sayın Valimize karşı yapılan bu hadsiz ve seviyesiz ithamlara karşı Sungurlu kanaat önderleri başta olmak üzere tüm kesimlerin gerekli cevapları sizlere münasip bir şekilde vereceklerine inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Son Güncelleme: 16.02.2022 23:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fehmi 2022-02-16 17:05:53

Ne idüğü belli olmayan, seviyesiz, itibar suikastçısı, provokatörün açıklamasınıa ancak bu kadar güzel bir cevap verilebilirdi. Tebrikler Mustafa Lek.

Avatar
Eğitimci 2022-02-16 17:03:57

Bu Şahiner kendini ne sanıyor. Çıkıp aynı ilbaşkanı özsaçmacı gibi özünden saçmalayıp duruyor. Atıf hoca kim valibey kim sen kimsin acaba

Avatar
Ahmet 2022-02-16 17:05:12

İskilipli Atıf'ın İskilipli mahlasını atın, şu an savunanların çoğu adını bile bilmezdi. Belgeli haine sahip çıkmak gereksiz bir mikro milliyetçilik işidir.

Avatar
Eğitimci 2022-02-16 17:06:07

Sizde bunu kaale verip şahinere sitenizde yer veriyorsunuz ya

Avatar
Çorumlu 2022-02-16 17:45:21

Baskan efendi orasi ağlama yeri degil beceriksizliğini birileeine yikmaya çalışirken sehit Atif hocaya ve Corumun gördüğü en iyi valiyede dil uzatmaktan geri kalmiyorsunuz. Yeri geliyor sevletin yapacagi islere talip olacak kadar güçlüsünüz sözde. Yeri gelince ağlıyorsunuz. Atif hocaya dil uzatmak dinsizlerin yezidlerin isi. Sayin valiyide bilen biliyor. Siz ne derseniz deyin.Herkes işini yapacak ağlamayacak.

Avatar
Can 2022-02-16 18:17:11

Yazık bu LEK e de üzülüyorum

Avatar
İskilipden 2022-02-16 19:22:01

İlçe nüfusu eriyor. Bağkur lu esnaflar azalıyor.
Nüfus günden güne eriyor. İlçeye Yüksek Okulu yapılacakmı? İlçede yurt kur yok. Tosya Iskilip yolu ne olucak YÜKSEK VE SERT SÖZLERLE BU KONULAR NEDEN DİLE getirilmiyor. neden.
İlçeye hizmet gerek hizmet. Icraat gerek işsizlikten gençler dışarı gidiyor. YÜKSEK SESLE DİLE GETİREN YOKMU

Avatar
Atıf hoca 2022-02-17 01:01:24

Şahiner istifa et.sungurlu halkı bıktı senden.