Şahiner’den hodri meydan

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, imara açılan yeni ticaret ve turizm alanını savunurken, karşı çakanları eleştirdi.

18 Ocak 2021 Pazartesi 14:40
Şahiner’den hodri meydan

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçeye istihdam sağlayarak dışarıya göç vermesini büyük ölçüde önleyecek olan Cevheri Mahallesi’nde yer alan toplam 4 bin 256 hektar tarım alanının ticaret ve turizm alanı olarak açılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şahiner, “Burada kanuna aykırı bir durum var ise Sungurlu’yu terk etmeye hazırım, siz de hazır mısınız?“ diye sordu.

OSMANCIK VE ÇORUM GİBİ...

Konuyla ilgili açıklama yapan Şahiner, ilçenin gelişmesi için Ankara çıkışı ve Çorum çıkışı Çavuş Köyü’ne kadar olan alanın ticari alana çevrilmesi için uğraştıklarını, amaçlarının ise günde 25-30 bin aracın geçtiği bu yola hediyelik eşya dükkanları, leblebiciler, konaklama tesisleri, kafeterya gibi işletmeler kurup, Osmancık ve Çorum gibi Sungurlu’nun da bu yoldan yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

'BİRİLERİNEDEN RAHATSIZ OLUYOR ?'

Yeni işletmeler ve tesisler sayesinde işsizlik nedeniyle her yıl 1500 ile 2000 kişinin göç verdiği Sungurlu’da dışarıya göçün büyük ölçüde durdurulmasının aşikar olduğunu belirten Şahiner, “Osmancık ve Çorum bu yoldan yararlanıyor da Sungurlu neden yararlanmasın. Buralara kurulacak Ocaklı, Mavi Ocak, Baktat gibi tesisler sayesinde bir sürü işsiz gencimiz hem iş sahibi olacak, hem de Sungurlu’ya girdi sağlanacak. Bu neden birilerini rahatsız ediyor, anlamış değilim ” dedi.

‘Bu konuda acımasızca, yalan iftira haberlerle karalama yapılmaktadır’ diyen Şahiner, “Çorum çıkışında şahsımın da yeri vardır. AK Parti önceki dönem İlçe Başkanı İlyas Özkan’ın da yeri vardır. Yine Ak Parti Meclis Üyesi Gazi Uzan’ın da yeri vardır. Hatta ve hatta Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Kolcu ve İlyas Özkan’ın da evi vardır. Bu iftiraları atan kişiler bunları görmüyor mu ?” diye sordu.

“BİZ SİYASETİ İLÇE MENFAATİ İÇİN KULLANIYORUZ”

Gayelerinin siyaset olmadığını belirten Şahiner, “İleri ki zamanda Ak Parti Meclis Üyesi Gazi Uzan’da 50-100 kişiyi istihdam edecek bir işletme kurmak için izin istediğinde, Sungurlu’nun menfaati için evet demeye hazırız. Biz siyaseti Sungurlu’nun menfaati için kullanıyoruz. Burada kanuna aykırı bir durum varsa ben bugün Sungurlu’yu terk etmeye hazırım “Merak ediyorum acaba onlar da hazır mı? Lafa geldi mi Sungurluluyuz diyorlar ama Sungurlu’ya hainlik yapma peşindeler. Allah canımı sağ ettiği sürece bunlara pabuç bırakmayacağım. Sungurlu’yu her platformda savunmaya, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mevlüt 2021-01-18 15:02:06

Başkan akıllı zeki biri yol ekonomisini değerlendiriuor