Sahte şeyhin tutukluluğuna devam

Malatya’da sahte şeyh olarak tanınan şahısın cinsel saldırı davası ertelenirken, mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

22 Ekim 2013 Salı 18:25
 Sahte şeyhin tutukluluğuna devam


Malatya’da sahte şeyh olarak tanınan şahısın cinsel saldırı davası ertelenirken, mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Malatya'da 1998 yılında kendisini şeyh olarak tanıtıp çok sayıda mürit topladıktan sonra genç kız ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve tehdit suçlarından tutuklanarak yargılanan R. D.'nin, yıllar sonra başka bir cinsel saldırı suçu nedeniyle, yargılandığı Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşması ertelendi.

Çorum’da tanıştığı H.K. isimli kadını evlenme vaadiyle Malatya’ya davet ederek Bostanbaşı beldesindeki evinde 'cinsel istismarda bulunduğu' ve '650 lirasını gasp ettiği' iddiasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan R. D. hakkındaki davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.B. adlı kadın, “Ben olay yerinde arabayla geçiyordum. Bir kadının imdat diye bağırdığını gördüm, kadın yerdeydi ve bir adam onu çekiştiriyordu. Ben sadece bu kadarını gördüm. Olay yeri bir sokak ortasıydı” dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelerken, mağdure H.K.’nin Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’ndan alınan 24 Mart 2014 tarihli randevusunun beklenilmesine, sanık R. D.’nin Malatya Devlet Hastanesi’nin 1998 yılında iktidarsız olduğuna dair raporun bulunup bulunulmadığının sorulmasına, sanık R. D’nin cezai ehliyetinin bululunup bulunmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.



Son Güncelleme: 22.10.2013 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.