Samsun ayakta, ya Çorum?

Samsun Çarşamba Havalimanı’nın tadilat ve ikinci pist yapım çalışması nedeniyle kapatılma kararı şehri ayağa kaldırdı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 00:30
 Samsun ayakta, ya Çorum?


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


Samsun Çarşamba Havalimanı’nın tadilat ve ikinci pist yapım çalışması nedeniyle kapatılma kararı şehri ayağa kaldırdı.

HEDEF HALK GÜNDEM YAPTI

Başta bölgesel yayın yapan Hedef Halk Gazetesi’nin gündem yaptığı gelişmeye muhalefet partilerinin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Samsunlu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan şehrin havaalanı meselesine ilgisiz kalmakla eleştirildi.

ORDU VE AMASYA YOLCU BEKLİYOR

Havaalanının ilkbahar aylarında üç ay kapatılma kararının kentin sosyo-ekonomik gelişmesine ciddi kayıp vereceği dillendirilirken, Ordu-Giresun ve Amasya-Merzifon Havaalanı’nda Samsun yolcuları için şimdiden yeni seferler düzenleme tedbirlerinin alındığı belirtildi.

10 KENTE YENİ HAVAALANI

Samsun’da sıcak gündem havaalanın kapatılması olurken, yaygın medyada 10 kente yeni havalimanı yapılacağı haberleri dikkat çekti.

ÇORUM’UN TRAVMASI HAVAALANI

Çorum’un travması haline gelen havaalanı mevzusunun yeniden alevlendiği sırada, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi ziyaret etti.

MERZİFON’A GÜMRÜK MERKEZİ TALEBİ

Ceylan ve Kurt, Bakan’dan Merzifon Havaalanı’na ‘gümrük kabul merkezi’ açılması talebinde bulunarak, bu hizmetin sanayici ve işadamlarına büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti.

MENFİ VE MÜSBET YANSIMALAR

Milletvekilleri’nin Bakan nezdinde yaptığı girişim bir taraftan olumlu karşılanırken, diğer taraftan eleştirileri de beraberinde getirdi.

Şimdi vekillerimizin ziyaretinin memlekete yansımalarını aktaralım;

*Çorum milletvekillerinin Amasya-Merzifon Havaalanı bünyesinde gümrük kabul merkezi açılması talebi, Çorum’un müstakil havaalanı talebinden vazgeçmesi anlamı taşımaz mı?

*Amasya’nın vekilleri bu girişimi yapsa son derece doğal karşılanabilir. Lâkin Çorumlu’nun seçtiği milletvekillerinin her ne kadar haklı ve gerekli bir girişim olsa da, önceliklerine Amasya’ya açılacak merkezi almaları ve enerjilerini bu işe harcamaları şaşırtıcı değil mi?

*Vekillerimiz Merzifon Havaalanı’na kestirmeden ulaşımı sağlayan yolu gündemlerinden düşürmezken, yıllardır neden hâlâ somut bir netice alınamadı?

* Merzifon Havaalanı’nda bugüne kadar uçuş çeşitliliği ve saatleri ile ilgili neden bir düzenleme yapılamadı?

*Merzifon Havaalanı’nın tadilat nedeniyle 6 ay boyunca uçuşlara kapatılmasının şehir için kayıpları nasıl telafi edilecek?

*Çorumlu’nun ezici çoğunluğu ısrarla müstakil havaalanı talep ederken, bizim seçtiğimiz milletvekillerinin tutumları nasıl izah edilebilir?

Netice olarak, Merzifon Havalimanı’nı ekseriyetle kullanan bir il olarak müstakil bir havaalanına sahip olamadık, olamıyoruz. Her şeye rağmen ısrarlı takibimizi ve umudumuzu da elden bırakmıyoruz.

Son Güncelleme: 23.11.2016 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2016-11-23 10:03:45

yapilacak en güzel şey . seçi̇m zamani geldi̇ği̇nde ak partili̇lere oy vermemek. o zman belki̇ çorumlunun sesi̇ni̇ duyar . ak partili çorum veki̇lleri dua etsinler çorumlular recep tayyi̇p erdoğani çok sevi̇yolar ve oylarini ona veriyolar . çorum ak partili veki̇ller bagimsiz olarak mi̇lletveki̇lli̇ği̇ne aday koysunlar kaç oy alirlar acaba hi̇ç düşünuyorlarmi ?

Avatar
ÇATAL AŞI 2016-11-23 11:16:27

haberin resminde 2 adet milletvekili var salim uslu nerde gazeteciler uyumayin uyumayin

Avatar
Sungurlu 2016-11-23 17:24:44

Çorum'a müs-ta-kil yani ba-ğım-sız yani sadece Çorum'a ait bir havaalanı lazım yetmez hatta el-zem.

Avatar
Resul baskabak 2016-11-23 17:30:01

Dunya menfaat dunyasi kimin kimden cikari varsa onu savunuyor daha corumun ilcelerindeki koy ici yollarini toprak camur dururken asvalt yerine havalimani istiyoruz ne hoş degilmi bence havalimanindan once ayaga kalkmamiz gereken cok konu var merkeze degil koylere calisalim biraz

Avatar
Sungurlu 2016-11-23 18:34:59

Çorum'u temsilen Meclis'e yolladığımız vekil Merzifon havaalanı için çalışıyor, zamanında Çorum Amasya Havaalanı olsun bari ismi dediğimizde Akif Gülle aslanlar gibi karşı çıkmıştı.

Avatar
Sungurlu 2016-11-23 18:36:37

Yozgat kritere uygun, Çorum'a Merzifon yeter öyle mi?
Yer mi koca Çorumlu bu dolmayı?!!

Avatar
Sungurlu 2016-11-23 18:40:17

Oyları düşürelim sırf bu havaalanı dolayısıyla. Bizim vekiller hesabını Reis'e verirler artık her seçim çantada keklik Çorum'un!

Avatar
Hattuşa 2016-11-23 18:42:24

Havaalanı olmadan nasıl turist çekecek, nasıl propaganda yapacak Çorum, merak konusu...

banner165