Samsun kapandı, uçuşlar Merzifon’dan

Samsun merkezli 9 ayrı ilde bölgesel yayın yapan Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni tecrübeli gazeteci Aziz Yener Cabbar, bugünki köşesinde Samsun Havaalanı’nın tadilat nedeniyle kapatılmasının ardından uçuşların Ordu ve Merzifon’a kaydırıldığını yazdı.

13 Ocak 2017 Cuma 11:04
Samsun kapandı, uçuşlar Merzifon’dan


Samsun merkezli 9 ayrı ilde bölgesel yayın yapan Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni tecrübeli gazeteci Aziz Yener Cabbar, bugünki köşesinde Samsun Havaalanı’nın tadilat nedeniyle kapatılmasının ardından uçuşların Ordu ve Merzifon’a kaydırıldığını yazdı.


Merzifon Havaalanı’ndan Antalya ve İzmir’e sefer konulmasının nedeni anlaşıldı.


Sabah ve Milliyet Gazetesi’nde yıllarca muhabirlik ve yöneticilik de yapan duayen gazeteci Aziz Yener Cabbar, bugünki köşesinde Çorum’u da yakından ilgilendiren bir mevzuya dikkat çekti. Cabbar, “Sunexpress uçuşlarını 'ORDU'ya kaydırdığını açıklayan ilk şirket oldu. Erken davrandı yurt dışı uçuşlarını ORGİ'ye hemen taşıdığını kamuoyuna duyurdu. Bakın görün peşinden, diğer şirketler açıklamaya başlayacak. Yolcu sayısı azaldığı için şirketler uçuşları Samsun'dan ORGİ'ye ya da Merzifon'a kaydıracak. Samsun'dan uçaklar yolcu olmadığından kalkmamaya başlayacak. Samsun - Çarşamba Havaalanı kapanacağı tarih olan 1 Mart'ı da beklemeden karanlığa gömülecek.” yorumunda bulundu.


İşte Cabbar’ın o yazısı


“Samsun - Çarşamba Havaalanı'nın 'pistindeki çökmeyi yıllardır göremedik'.. Uluslararası havaalanı olarak ikinci pist ihtiyacı olmasına rağmen, kimse ilgilenmedi. Samsun'un gelişmesinde 'gelecek 50 yılı gördüklerini iddia edenlerin aklı zaten başka işlerdeydi. 2012''de pistteki çökmeyi izlemeye aldığını söyleyen DHMİ yetkilileri, kılını bile kıpırdatmadı. 'Günü gelir kapatır, tadilat yaparız' kimse ses çıkarmaz modunda 'beklemeye koyuldular'. Pistteki çöküntü 19 santime yükseldi. Bu arada bazı uyanık siyasetçiler 'pist tadilatını hizmetmiş, Samsun'a kazanımmış gibi yutturmaya'' çalıştı. Ama o fırsatçılığın 'mumu da çabuk söndü'. Pistin kapatılacağını, kentin ekonomisinin çökeceğini hesap etmeden yapılan o açıklama havada kaldı. Çünkü Samsun'da işadamları, yatırımcılar, STK'lar isyan etti'. Bu hizmet değil, Samsun'un ekonomisine neşter' dediler. Samsun alevlenince; Önce DHMİ Genel Müdürü, sonra Ulaştırma Bakanı geldi. Yıllardır bakmadıkları ilgilenmedikleri, çökmeye bıraktıkları pistte 'tur attılar'. Sonuç kapanacak tadilat olacak 3 ay ulaşım hizmeti verilmeyecek, dediler. Hem de bunu derken 'ihale sözleşmesinde ulaşıma kapanmayacak cümlesi olmasına rağmen'. Ama o sırada 'Samsun'daki bu gelişmeleri izleyen gözler vardı'. Ellerini avuçlarını ovuşturuyordu. Ne zaman kapanacak diye beklemeye koyuldular. Hemen komşu olan Ordu'da, Samsun havaalanının kapatılması merakla bekleniyordu. Çünkü 1 milyon hedef koymuşlardı ama 175 binlerdeydiler daha. ORGİ, yolcu sıkıntısı yaşıyordu. Siyasiler hazırdı, hele bir kapatma tarihleri belli olsun diye 'tüm hesaplar yapılmıştı'. Kapatılacak açıklama geldi, Ordu havaalanını 1 milyon yolcu hedefi koydu.


İlin milletvekili Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş, ORGİ'ye uçacak uçaklara 'yakıt desteği yapılacağını' açıkladı. Havayolu şirketleri durur mu, rotayı çevirdiler. Sunexpress uçuşlarını 'ORDU'ya kaydırdığını açıklayan ilk şirket oldu. Erken davrandı yurt dışı uçuşlarını ORGİ'ye hemen taşıdığını kamuoyuna duyurdu. Bakın görün peşinden, diğer şirketler açıklamaya başlayacak. Yolcu sayısı azaldığı için şirketler uçuşları Samsun'dan ORGİ'ye ya da Merzifon'a kaydıracak. Samsun'dan uçaklar yolcu olmadığından kalkmamaya başlayacak. Samsun - Çarşamba Havaalanı kapanacağı tarih olan 1 Mart'ı da beklemeden karanlığa gömülecek. Ya sonra.. Yakıt desteği ORGİ''ye sürdüğü sürece Samsun havaalanının tadilatı bitse de 'şirketler geri döner mi, ağırlığı nereye verir' onu da birlikte göreceğiz. Umarım 'ayak alışkanlığı' olmaz da Samsun ikinci kez 'havada' kaybetmez. Sonuç, Samsun kaybetti, Ordu kazandı. Şu an için görülen bu. Numan Kurtulmuş'u da kutlamak lazım. Hele ki Sunexpress'in açıklaması sonrası, ORGİ'ye inen uçaklara yakıt desteği sürecek açıklaması nedeniyle. Zamanlama mükemmel. Bir siyasinin iline gösterdiği 'ilgi açısından' örnek olabilecek kadar çok önemli.. Mecliste fırtınalar koparken, o seçim bölgesi memleketini aklından çıkarmadan 'hamle üstüne hamle yapıyor'.. Tebrikler.. Bu arada laf aramızda, bizimkilerin mecliste anayasa değişikliği oylamasında çektirdikleri fotoğraflara bayıldım. Hele Başbakan Yıldırım'la olana. Çerçeveletip Samsun havaalanının girişine asmak lazım. Numan Kurtulmuş'un da fotoğrafını değil, heykelini diksinler Ordu'ya.. Kesinlikle hak etti.”


Son Güncelleme: 13.01.2017 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165