Sana ihtiyacım var

Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için Başbakanlık...

22 Ocak 2014 Çarşamba 23:47
 Sana ihtiyacım var

Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, HAK-İŞ, Diyanet Vakfı, Memur-Sen ve Anadolu Ajansı ile İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütünün katılımıyla "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası başlatıldı.

"Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyasının tanıtımı, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri ve İnsani Yardım Platformu Koordinatörü Ali Kurt, toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye'de Mart 2011'de başlayan ve yaklaşık 3 yıldır devam eden iç çatışmaların olanca hızı ve acımasızlığıyla devam ettiğini, 150 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 6,5 milyon insan kendi ülkesinde mülteci durumuna düşerken, 3 milyon kişinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığını anlattı.

Savunmasız insanların türlü işkenceyle nasıl katledildiğini gösteren fotoğrafların, Cenevre-2 görüşmeleri öncesi dünyanın gözleri önüne serildiğini belirten Kurt, şöyle devam etti:

"Bu ölçüsüz savaştan kaçan 1 milyona yakın kardeşimiz ülkemize sığındılar. Çoğu kadın ve çocuktan oluşan bu insanların her şeye ihtiyacı var. Suriye içinde kalanlar daha zor durumdalar. Ağır kış ve savaş şartlarının acımasız gerçekleştiği tüm tartışmaların ötesinde karşımızda duruyor. Her gün yüzlerce insan ölürken, aslında insanlık ölüyor. Mazlumun dini, inancı, ırkı hiç önemli değildir. Maalesef hür dünya, tamamen kendi bölgesel çıkarları istikametinde hesap yaparken, insanlık onuru tüm insanların gözü önünde hoyratça çiğneniyor."


Kardeşlerimize ellerimizi uzatıyoruz


Ali Kurt, sivil toplum kuruluşları olarak olumsuz şartlar karşısında daha nitelikli bir yardım koordinasyonu temin etmek için İDSB koordinatörlüğü ve AFAD desteğinde şekillenen "İnsani Yardım Platformu" çatısı altında toplandıklarını anlattı. Kurt, "Meslek kuruluşlarımızın, vakıf ve derneklerimizin de katılımı ve desteğiyle başta çocuklar olmak üzere, özellikle kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olmak için 'Sana İhtiyacım Var' adı altında yeni bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Gerek ülkemizde gerekse Suriye toprakları içinde evini terk etmek zorunda kalmış kardeşlerimize bu kampanya ile ellerimizi uzatıyoruz" diye konuştu.

AFAD Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer ise geçen yıl "Suriye için... Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyasının düzenlendiğini hatırlatarak, AFAD koordinasyonunda elektronik yardım dağıtım sistemi üzerinden yardım kuruluşlarının katkılarıyla 170 milyon liranın üzerinde ayni ve nakdi yardımın, barınma merkezlerinin dışında bulunan Suriyeli mağdur halka ilaç, battaniye, su olarak ulaştığını anlattı.







(Yaygın basın)

Son Güncelleme: 22.01.2014 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165