‘Sana İhtiyacım Var’a destek

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, komşu Suriye halkı için başlatılan...

23 Ocak 2014 Perşembe 11:32
 ‘Sana İhtiyacım Var’a destek


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, komşu Suriye halkı için başlatılan ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyasına destek verdiklerini hatırlattı.

Halkın tamamını kampanyaya sahip çıkmaya davet eden Saatçi, şöyle dedi; “Bu kampanyanın sadece bir yardım kampanyası olarak görülmemesi gerekir. Bugün başlatılan kampanya aynı  zamanda komşuluk hukukunun bir gereği olarak görülmeli. Kadirşinas halkımız her akşam aç uyuyan ve soğuktan donarak ölen Suriyeli kardeşlerimizin umudu olduğunu unutmamalıdır.

Suriye'de başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için Memur-Sen'in de aralarında yer aldığı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),Türk Kızılayı, Hak-İş, Diyanet Vakfı ve Anadolu Ajansı gibi kurum ve sivil toplum örgütleri,  İnsani Yardım Platformu çatısı altında  ‘Sana İhtiyacım Var’ yardım kampanyası başlattı. Kampanya İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. 

Kampanya insan ve ümmet olma sorumluğunun bir yansıması olacak. Memur-Sen kuruluşundan bugüne kadar dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdurların yaralarının sarılmasında öncülük etmektedir. İslam medeniyeti yaşatmayı esas almaktadır. Bugün sadece Suriye için değil, mazlum ve mağdur kim varsa ona yardım elinin uzanması için çok daha güçlü bir şekilde haykırmamız gerekiyor. Bizim medeniyetimiz yaşatmayı esas alan bir medeniyettir. Böyle bir medeniyetin temsilcileri olarak 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasına daha çok sahip çıkmalıyız. Çünkü hemen yanı başımızda her gece aç uyuyan, soğuktan donarak hayatını kaybeden insanlar varken; yaşananlara seyirci kalmamız ve susmamız doğru değildir. Çocuklar uyurken susmalıyız ama öldürülürken asla susmamalıyız.

Memur-Sen  geçtiğimiz yıllarda da komşu Suriye halkı için 'Bir Ekmek Bir Battaniye' ile 'Bir Mama Bir Bez' kampanyasına öncülük  etti. Bugün de  Suriyeli kardeşlerimiz için yeni bir  yardım seferberliği başlattık. Orda açlıktan ölen çocuklar,  soğuktan donan insanlar var. Açlık ve sefaletin boyutları o kadar ileri boyutlara ulaştı ki Suriye'deki  İslam alimleri 'Kedi köpek eti yiyebilirsiniz' şeklinde fetva veriyor. Durum bu kadar vahim iken biz tok yatamayız. Vicdan sahibi hiç kimse bu duruma kayıtsız kalamaz. Hepimiz bu kampanyaya destek vermeliyiz. Millet olarak elimizden geleni yapacağımızı düşünüyorum. Demokrasi havarisi kesilen Batılı devletler yaşanan vahşet ve yoksulluğa seyirci kalıyorlar. Bir ay önce bir bacımız, 'Ey Batılılar bizi adam yerine koyup sahip çıkmadınız, bari hayvan yerine koyun, belki sahip çıkarsınız' diye çağrıda bulunuyor.  Suriye'de insanlık ciddi bir sınavdan geçiyor. Bu kadirşinas millet bugüne kadar yaptığının en iyisini yine yapacaktır.

Suriye'de  3 yıldır yaşananlar  soykırıma dönüştü. Suriye'de vahşetin, katliamın, sefaletin yaşandığını hepimiz biliyorduk. Ama son yayınlanan fotoğraflar bu soykırımı bir kez daha gözler önüne serdi. Bir diktatörün savaş suçlusu olması için bunların binde biri yeterliyken, hala ses çıkarması gereken bir çok Batılı insan hakları kuruluşu ve Birleşmiş Milletler gibi kurumlardan ses yok. Diktatör Beşar Esed, kimyasal silah kullanana kadar Batı ülkelerinden hiç bir ses çıkmadı. Kimyasal silah kullanmadan öldürmeye devam edilsin mi deniliyor. Burada bir medeniyet mücadelesi olduğunu görmemiz lazım. Batı medeniyeti öldürmeyi geçim kaynağı ediniyor. Her seferinde  dünyanın demokrasi havariliğine soyunan Batı yaşananları sadece seyrediyor”

Bu kampanyaya tüm sivil toplum kuruluşlarını destek vermeye davet ediyoruz.”









Son Güncelleme: 23.01.2014 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.