Şanal; Kaçak, Terörü Besliyor

Bakkallar ve bayiler odası başkanı Özkan Şanal, Çorum’un kaçak sigarayla mücadelesinde başarılı olduğunu ifade ederek konu ile ilgili açıklama yaptı.

29 Haziran 2016 Çarşamba 15:20
Şanal; Kaçak, Terörü Besliyor

Bakkallar ve Bayiler odası başkanı Özkan Şanal, Çorum’un kaçak sigarayla mücadelesinde başarılı olduğunu ifade ederek konu ile ilgili açıklama yaptı.


Türkiye’de satılan her bir paket kaçak sigaranın terör örgütüne destek sağladığını ifade eden Şanal, “Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı (KOM) tarafından hazırlanan raporlarda da terör örgütünün en büyük finans kaynaklarından birinin kaçak sigara olduğu vurgulanıyor” dedi.


Sigara kaçakçılığının devletin terör örgütüyle mücadelesine olumsuz etki yaptığını, ülkenin de milyarlarca lira vergi kaybetmesine sebep olduğunu dile getiren Şanal, “Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı basın açıklamasında da ifade ettiği üzere, sigara kaçakçılarının cebine giren para ile 24 adet uluslararası havalimanı yapılabilir. Nitekim, geçen yıl sigara kaçakçılığı ile mücadelede kaydedilen başarı, devletin kasasına vergi olarak fazladan 2 milyar lira girmesini sağlandı” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 29.06.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165