Şanlı bayrağımız Sarıkamış’ta

Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencileri Barış Pınarı Harekâtı’nı yürüten Mehmetçiğe destek vermek için hazırladıkları bayrağı Sarıkamış'a gönderdi.

23 Ekim 2019 Çarşamba 11:54
Şanlı bayrağımız Sarıkamış’ta

Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencileri Barış Pınarı Harekâtı’nı yürüten Mehmetçiğe destek vermek için anlamlı bir etkinlik başlattı. 12-D sınıfının öncülüğünde başlatılan etkinlik kapsamında tüm öğrencilerin desteğiyle 54 m2 dev Türk Bayrağı alındı. Okul yönetiminin de katkı verdiği etkinlikte 650 öğrenci hilal ve yıldız görseli oluşturuldu.

Çalışmaları Görsel Sanatlar öğretmeni Ahmet Uysal, Tarih öğretmeni Erhan Kışla ve Rehberlik Öğretmeni Yakup Kaplan yönlendirdi. Oluşturulan görselin ardından şanlı bayrağımız 12-D sınıfı öğrencileri eşliğinde açıldı ve öğrenciler hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Daha sonra da bayrak katlanarak törenle sandığa konuldu ve Sarıkamış'a gönderildi. Öğrenciler asıl amaçlarının ülkemizin geçtiği süreçte askerlerimize destek vermek ve lise gençliğinin de yanlarında olduğu mesajını göndermek olduğunu belirttiler.

Okul Müdürü Dr. Nevzat Gencer de, etkinliğin amacının Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermek olduğunu belirterek, bayrağı mücadele bölgesine göndermek mümkün olmadığı için sembolik anlamı nedeniyle Sarıkamış'ın tercih edildiğini söyledi ve çalışmayı başlatan öğrencilere duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

Sarıkamış Belediyesi’nin koordinesinde bayrağın göndere çekileceği, bir süre Sarıkamış'da dalgalandıktan sonra tekrar Çorum'a getirileceği ve Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde kalıcı olarak sergileneceği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.