Sayıştay'a Çorumlu üye

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayıştay üyelikleri için seçim yapıldı.

24 Haziran 2016 Cuma 10:40
Sayıştay'a Çorumlu üye

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayıştay üyelikleri için seçim yapıldı.

Kamu İhale Kurumu (KİK) eski Kurul Üyesi hemşehrimiz Mehmet Aksoy, Sayıştay Üyeliği’ne seçildi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sayıştay Başkanı ve 5 üyelik için seçim yapıldı. Gerçekleştirilen oylama sonucunda Sayıştay’ın yeni üyeleri belirlendi. Edinilen bilgilere göre, Komisyonda iktidar partisinden 9, muhalefet partilerinden de 6 kişi olmak üzere toplam 15 üye oy kullandı. Sayıştay Başkanlığı için Seyit Ahmet Baş 11, Ahmet Tezcan 9 oy alırken Sayıştay kontenjanından Mehmet Altıntaş 9, Ahmet Ay 9, Fatma Betül Ceylan 9, Yücel Turhan 9, Bahattin Işık 10, Erdoğan Durkut 9 oy aldı. Ayrıca, Maliye kontenjanından Ali Kemal Akkoç 9 oy,  Mehmet Aksoy 9 oy alırken diğer kontenjandan Bahri Kızılkaya 9 İsmail Yüksektepe 10 oy aldı.


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Maliye Bakanlığı kontenjanından Sayıştay Üyeliği’ne seçilen Mehmet Aksoy’u tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.


Maliye Bakanlığı Müsteşarı Seyit Ahmet Baş ile Sayıştay üyesi Ahmet Tezcan’ın başkan adayı olduğu seçim sonucunda oluşan liste TBMM Genel Kurulu’nda gizli oylamaya sunulacak.


MEHMET AKSOY KİMDİR?


Kamu İhale Kurulu eski Üyesi Mehmet Aksoy, 1966 yılında Çorum’da doğdu.


1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Illinois Üniversitesinde (Urbana- Champaign, ABD) Uluslararası Finans dalındaki yüksek lisans eğitimini 2003 yılında tamamladı. 1990-2004 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda Muhasebat Kontrolörü, Muhasebat Baş Kontrolörü ve 1997 yılında Muhasebat Kontrolörleri Kurul Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2004-2007 yılları arasında Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı, 2007-2008 ve Temmuz 2011-Nisan 2012 tarihleri arasında TBMM'de İç Denetçi, 2008-Temmuz ile 2011 tarihleri arasında İslam Konferansı Örgütü’nde (Cidde-Suudi Arabistan) Direktör Denetçi olarak çalıştı.

İleri düzeyde İngilizce bilen ve aynı zamanda Milli Güvenlik Akademisi 61. Dönem mezunu olan Aksoy, 16 Nisan 2012 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu İhale Kurulu Üyeliği’ne atandı.

2016 yılına kadar bu görevi sürdüren Aksoy, TBMM’de yapılan oylama sonucunda Sayıştay Üyeliği’ne seçildi. (Hakimiyet)


HABERCİM19, Sayıştay Üyesi hemşehrimiz Mehmet Aksoy’u kutlar, yeni görevinde başarılarının devamını diler.


Son Güncelleme: 24.06.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165