SBMYO öğrencileri sertifikalarını aldı

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencileri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelen eğitmenlerden Havacılık Güvenliği hakkında sertifikalı eğitimlerini aldılar.

22 Kasım 2016 Salı 11:56
SBMYO öğrencileri sertifikalarını aldı

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencileri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelen eğitmenlerden Havacılık Güvenliği hakkında sertifikalı eğitimlerini aldılar.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda tamamlanan eğitimler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığından gelen Güvenlik Eğitim Müdür Vekili Yeşim Korhan ve Havacılık Uzman Yardımcısı Harun Turgut tarafından verildi. Eğitime programın öğretim elemanlarından Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Ömer Faruk Karakaş, Öğr.Gör. Aslıhan Kaya ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü 1. ve 2. Sınıf öğrencileri katıldı. Öğrencilerin Sivil Havacılık Güvenliğine olan ilgilerini ve bilgilerini arttırmayı hedefleyen eğitim sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan eğitmenler öğrencilerin yoğun ilgilerinden memnun kaldıklarını ilettiler.


Sertifikalı Havacılıkta Güvenlik Yönetimi Eğitimi hakkında konuşan Öğr. Gör. Aslıhan Kaya’ya “Havalimanlarının ulusal ve uluslararası alanda her türlü yasadışı eylemlere açık tesislerdir. bu tesislere yönelik olarak gerçekleştirilebilecek herhangi bir olayın yankıları dünya çapında olmaktadır. Bu nedenle havalimanlarında çalışacak tüm personelin bilinçlendirilmesi ve gerçekleşmesi muhtemel her hangi bir eyleme karşı uyanık olmalarının sağlanması gerekmektedir. Geleceğin havacılık personelini yetiştiren bir üniversite olarak Havacılıkta Güvenlik Yönetimi dersi altında öğrencilerimizde güvenlik bilincinin arttırılması yönünde eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerimize bir destek de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinden gelmiştir. Havalimanlarında alınan güvenlik tedbirleri, bu tedbirlerin yasal dayanakları ve havalimanlarına yönelik olarak günümüzde ortaya çıkması muhtemel yeni tehditlere ilişkin gerçekleştirdikleri bir seminer ile öğrencilerimizin farkındalıklarını arttırmışlardır.” dedi.


Öğretim görevlileri ve öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çekilen eğitmenler bu sertifika eğitiminin gerçekleşmesinde katkıda bulunan Sosyal Bilimler MYO Müdürü Sn. Yrd.Doç.Dr. Zekeriya Işık’a, Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş ve Öğr. Gör. Aslıhan Kaya’ya teşekkürlerini ilettiler.


Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Zekeriya Işık başta olmak üzere Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş , Öğr. Gör. Aslıhan Kaya ve öğrenciler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelen Güvenlik Eğitim Müdür Vekili Yeşim Korhan ve Havacılık Uzman Yardımcısı  Harun Turgut’a teşekkürlerini ilettiler.

 

Son Güncelleme: 22.11.2016 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.