Sebze yetiştirmeyi öğrenen 17 kadına sertifika

Tuğcu köyünde düzenlenen ´Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Kursu´nu tamamlayan 17 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

28 Haziran 2017 Çarşamba 18:16
Sebze yetiştirmeyi öğrenen 17 kadına sertifika

Sungurlu’ya bağlı Tuğcu köyünde düzenlenen ´Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Kursu´nu tamamlayan 17 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

İŞKUR Çorum İl Müdürlüğü, Sungurlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Tuğcu köyünde düzenlenen ´Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Kursu´ sona erdi. Toplam 465 saat süren kursa katılan 17 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

Tuğcu köyünde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü vekili Yusuf Şahinbaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, İlçe Jandarma Komutanı J.Asts. Kd. Bçvş Tevfik Kara, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Refik Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hicabı Berişbek, Tuğcu Köyü Muhtarı Mehmet Mutahar Büyüm ve kursiyerler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, törende yaptığı konuşmada örtüaltı sebze yetiştiriciliği kursunun önemine değindi. Üretimin büyüğü küçüğünün olmadığını belirten Eryiğit, " İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak köylerimizde açılacak bu tür kurslarda her zaman destek olacağız. Köylerimizde ve ilçemizde İŞKUR işbirliğinde kurslar açmayı planlıyoruz. Bu kurslarda insanlarımız gelir elde etmenin yanında eğitim almalarını sağlayacağız. Bu süreçteki başarılı çalışmalarından dolayı  Halk Eğitimi Merkezi müdürü ve personellerine teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından 17 kursiyere sertifikaları verildi.

Son Güncelleme: 31.07.2018 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.